FR NL
FR NL

Bouwvergunning verkregen voor de restauratie van het Duden- en Jupiterpark in Vorst

De bouwvergunning voor het restauratieproject van het Dudenpark en Jupiterpark in Vorst werd verkregen op 26/04 en 02/05.

De renovatie van het Dudenpark betreft hoofdzakelijk de regenwaterbeheer. Bij zware regenval stroomt het water door het park naar de lager gelegen delen van Vorst. Het is de bedoeling om het water in het park te laten insijpelen door middel van gazons en infiltratiegebieden. Verscheidene zones zullen worden heringericht om hun erfgoedwaarde te verhogen. Onderaan het park zal een nieuw speelplein worden aangelegd. Het project beoogt ook de verbinding tussen de drie parken (Duden, Jupiter en park van Vorst) te versterken om het groene netwerk te versterken door de aanpassing van de toegang tegenover de Steekspelstraat. Hier vind je de vergunning voor het Dudenpark.

Het Jupiterpark krijgt een verjongingskuur, weliswaar met respect voor het aanwezige erfgoed. In deze context wordt de speeltuin volledig vernieuwd en worden er ontmoetingsruimten en zones voor de toekomstige boomgaard ingericht. Waterbeheer wordt niet vergeten om het Jupiterpark in staat te stellen zijn rol als buffer bij hevige regenval te spelen.  Hier vind je de vergunning voor het Jupiterpark.

Deze website gebruikt cookies om uw gebruikservaring te verbeteren.
Ik ga akkoord
Meer info

Contacteer ons
per telefoon

0800 11 299 9u-16u
Bekijk het
multimodale plan
BELIRIS FOD Mobiliteit en Vervoer Vooruitgangstraat 56 1210 Sint-Joost-ten-Node icone de transport Noordstation - Rogier

Contacteer ons
via mail

fleche décoration

Vraag 1/6

Erreur

Resultaat :

fleche de décoration