FR NL

Wijkcontract Scheut

In het kort

De belangrijkste doelstellingen in de wijk Scheut in Anderlecht zijn de openbare ruimte opwaarderen en de zachte mobiliteit bevorderen. Dit project omvat de restauratie van een plein en verschillende straten tussen de Ninoofsesteenweg en het kanaal:

Status van het project

In uitvoering

Betrokken gemeente(n)

Anderlecht

Start werken

herfst 2020

Einde werken

winter 2021

Budget

€ 2.263.000

Studiebureau(s)

Espaces Mobilités

Domein

Openbare ruimtes

Aannemer(s)

Eurovia

Veiligheidscoördinator

Cosep / SGI

Een noodgeval op de werf?

Beschrijving van het project

Henri De Smet-plein: Renovatie van gevel tot gevel om van deze straat een echte plein te maken met name een hoofdzakelijk door fietsers en voetgangers ingenomen zone. Drie lokale eenrichtingsverkeerswegen met snelheidsbeperking van 20km/u worden bijgehouden. Beplantingen en straatmeubilair zullen worden toegevoegd.

Generaal Ruquoy-straat en Verdonckstraat: Renovatie van gevel tot gevel en geplaatst om een residentiële zone van 20km/u tot stand te brengen.

Gespstraat en Naaldstraat: De voetpaden vernieuwen zonder de boordstenen te verplaatsen en ook niet in te grijpen in de steenweg. Men zal overgaan tot de beveiliging en het in overeenstemming met de toegangkelijkheidsnormen voor gehandicapten brengen van het kruispunt Birmingham/Gesp/Naaldstraat.

Deel het project

De duurzame kant van de herinrichting

Het project omvat ook verschillende duurzame aspecten: recuperatie van het regenwater in de plantenbedden, hergebruik van de terracotta klinkers voor de bestrating en gebruik van duurzaam, lokaal materiaal zoals blauwe steen en terracotta. Als beplanting kiest Beliris voor bijenplanten die de biodiversiteit van de stad verrijken.

Ontdek onze duurzame acties

Evolutie van het project

Programma

Programma

In deze fase stelt Beliris in overleg met de projectpartners, eigenaars en beheerders, een behoeftenprogramma op en controleert de technische en budgettaire haalbaarheid van het project.

Studieopdracht

Studieopdracht

Tijdens deze fase publiceert Beliris de overheidsopdracht voor de studies en duidt het ontwerpteam aan die de studies zal uitvoeren die nodig zijn om een project van kwaliteit te realiseren.

Studies

Studies

Tijdens deze fase voert het ontwerpteam, in overleg met Beliris, de voorbereidende studies uit, en ontwerpt een voorontwerp, dat door alle partners moet worden gevalideerd.

Vergunning

Vergunning

Tijdens deze fase stelt het ontwerpteam de dossiers op voor de stedenbouwkundige en/of milieuvergunningen. Beliris dient deze in bij het Brussels Gewest, die deze onderzoekt en de vergunning toekent.

Opdracht van werken

Opdracht van werken

Tijdens deze fase publiceert het projectteam de overheidsopdracht voor werken en duidt de aannemer aan die ze zal uitvoeren.

Werken

Werken

Tijdens deze fase wordt het project dat goedgekeurd werd door de partners uitgevoerd door de aannemer onder toezicht van Beliris en het ontwerpteam die de werken dagelijks opvolgen

Oplevering

Oplevering

Tijdens deze fase keurt de bouwheer het einde van de werken goed, met of zonder opmerkingen. De aannemer voert de laatste werken uit en het project wordt overgedragen aan zijn beheerders en eigenaars. Beliris sluit het dossier af met de definitieve afrekening.

Blijf op de hoogte

BELIRIS FOD Mobiliteit en Vervoer Vooruitgangstraat 56 1210 Sint-Joost-ten-Node

Schrijf je in
op onze nieuwsbrief

fleche de décoration
Deze website gebruikt cookies om uw gebruikservaring te verbeteren.
Ik ga akkoord
Meer info

Contacteer ons
per telefoon

0800 11 299 9u-16u
Bekijk het
multimodale plan
BELIRIS FOD Mobiliteit en Vervoer Vooruitgangstraat 56 1210 Sint-Joost-ten-Node icone de transport Noordstation - Rogier

Contacteer ons
via mail

fleche décoration

Vraag 1/6

Erreur

Resultaat :

fleche de décoration