FR NL

Gevelverlichting voor de Onze-Lieve-Vrouwekerk van Laken

De architecturale pracht accentueren

Beliris zal de Onze-Lieve-Vrouw-Kerk van Laken letterlijk in de schijnwerpers zetten. Het doel van het project is om de architecturale pracht van het gebouw, waarvan de gevels tussen 2003 en 2012 werden gerenoveerd, te accentueren. De voorkant, de zijgevels en de kapel zullen worden verlicht.

Status van het project

Afgewerkt

Betrokken gemeente(n)

Stad Brussel, Laken

Start werken

herfst 2020

Einde werken

zomer 2021

Budget

€ 1.036.000

Studiebureau(s)
Domein

Patrimonium / Cultuur

Aannemer(s)

VSE

Kwaliteitscontrole
Veiligheidscoördinator
Een noodgeval op de werf?

Beschrijving van het project

De spots en hun locatie werden strategisch gekozen om een sfeervol spel van schaduw en reliëf te creëren waarbij de spots zelf discreet worden ingeplant op het gebouw. ’s Avonds zal de volledige gevel worden verlicht, voor ’s nachts werd er geopteerd voor een subtielere lichtscenografie. Lichtvervuiling zal hierbij worden geminimaliseerd. De nieuwste generatie LED-lampen zorgen voor een laag energieverbruik.

Lees hier meer over de eerder uitgevoerde renovatie van de gevels en daken.
Meer info over de kerk op https://notredamedelaeken.be

Deel het project

Energiezuinige verlichting

370 LED-lampen van de laatste generatie beperken het energieverbruik tot het minimum. Met een lager vermogen bieden ze evenveel licht. Bovendien kunnen er verschillende scenario’s ingesteld worden: volledig verlichten ‘s avonds en ‘s nachts subtielere verlichting.

Ontdek onze duurzame acties

Evolutie van het project

Programma

Programma

In deze fase stelt Beliris in overleg met de projectpartners, eigenaars en beheerders, een behoeftenprogramma op en controleert de technische en budgettaire haalbaarheid van het project.

Studieopdracht

Studieopdracht

Tijdens deze fase publiceert Beliris de overheidsopdracht voor de studies en duidt het ontwerpteam aan die de studies zal uitvoeren die nodig zijn om een project van kwaliteit te realiseren.

Studies

Studies

Tijdens deze fase voert het ontwerpteam, in overleg met Beliris, de voorbereidende studies uit, en ontwerpt een voorontwerp, dat door alle partners moet worden gevalideerd.

Vergunning

Vergunning

Tijdens deze fase stelt het ontwerpteam de dossiers op voor de stedenbouwkundige en/of milieuvergunningen. Beliris dient deze in bij het Brussels Gewest, die deze onderzoekt en de vergunning toekent.

Opdracht van werken

Opdracht van werken

Tijdens deze fase publiceert het projectteam de overheidsopdracht voor werken en duidt de aannemer aan die ze zal uitvoeren.

Werken

Werken

Tijdens deze fase wordt het project dat goedgekeurd werd door de partners uitgevoerd door de aannemer onder toezicht van Beliris en het ontwerpteam die de werken dagelijks opvolgen

Oplevering

Oplevering

Tijdens deze fase keurt de bouwheer het einde van de werken goed, met of zonder opmerkingen. De aannemer voert de laatste werken uit en het project wordt overgedragen aan zijn beheerders en eigenaars. Beliris sluit het dossier af met de definitieve afrekening.

Blijf op de hoogte

BELIRIS FOD Mobiliteit en Vervoer Vooruitgangstraat 56 1210 Sint-Joost-ten-Node

Schrijf je in
op onze nieuwsbrief

fleche de décoration
Deze website gebruikt cookies om uw gebruikservaring te verbeteren.
Ik ga akkoord
Meer info

Contacteer ons
per telefoon

0800 11 299 9u-16u
Bekijk het
multimodale plan
BELIRIS FOD Mobiliteit en Vervoer Vooruitgangstraat 56 1210 Sint-Joost-ten-Node info.beliris@mobilit.fgov.be icone de transport Noordstation - Rogier

Contacteer ons
via mail

fleche décoration

Vraag 1/6

Erreur

Resultaat :

fleche de décoration