FR NL

Wijkcontract Albert in Vorst

In het kort

De Vanden Corput- en de Berkendaelstraat liggen tussen twee grote verkeersassen, de Alsembergsesteenweg en de Albertlaan, en doorkruisen een hoofdzakelijk residentiële wijk. Om het doorgaand verkeer te beperken en om verschillende kruispunten en de ingang van een kinderdagverblijf veiliger te maken, zullen ze van gevel tot gevel worden heringericht.

Status van het project

Afgewerkt

Betrokken gemeente(n)

Vorst

Start werken

herfst 2019

Einde werken

zomer 2020

Budget

€1.115.000

Studiebureau(s)

Commune de Forest - Gemeente Vorst

Domein

Mobiliteit

Aannemer(s)

Eurovia

Veiligheidscoördinator

Cosep - SGI Ingenieurs

Een ander document nodig? Contacteer ons

Beschrijving van het project

De weg, die zone 30 wordt, zal wat verbreed worden om de doorgang voor fietsers, die in beide richtingen de straat in mogen, te vergemakkelijken. Parkeerplaatsen worden beter aangeduid met gerecupereerde straatstenen. Voor de trottoirs zullen zandstenen worden gebruikt. Er zullen ook fietsleunhekken en twee fietstrommels worden geplaatst. De aanwezigheid van het kinderdagverblijf zal worden gesignaleerd met gekleurde attentieverhogende elementen langs de straatkant.

De bomen die in slechte staat verkeren worden vervangen. Er worden ook extra bomen bijgeplant en beschermd door beugels. In de nabijheid zullen banken en stoelen worden geplaatst om ten volle van het groen en de rustigere buurt te genieten.

Deel het project

Image de fond des icones Strijd tegen de klimaatverandering Verantwoord verbruik Gendergelijkheid Duurzame steden en gemeenschappen Geen armoede Rechtvaardigheid en vrede Kwaliteitsvol onderwijs Geen honger Goed werk en economische groei Drinkbaar water Gezondheid en welzijn Geen discriminatie Hernieuwbare energie Samenwerking voor werelddoelen Bescherming van fauna en flora Innovatie en infrastructuur

Een duurzaam project

Hergebruik van straatstenen voor parkeerplaatsen.

Ontdek onze duurzame acties

Evolutie van het project

Programma

Programma

In deze fase stelt Beliris in overleg met de projectpartners, eigenaars en beheerders, een behoeftenprogramma op en controleert de technische en budgettaire haalbaarheid van het project.

Studieopdracht

Studieopdracht

Tijdens deze fase publiceert Beliris de overheidsopdracht voor de studies en duidt het ontwerpteam aan die de studies zal uitvoeren die nodig zijn om een project van kwaliteit te realiseren.

Studies

Studies

Tijdens deze fase voert het ontwerpteam, in overleg met Beliris, de voorbereidende studies uit, en ontwerpt een voorontwerp, dat door alle partners moet worden gevalideerd.

Vergunning

Vergunning

Tijdens deze fase stelt het ontwerpteam de dossiers op voor de stedenbouwkundige en/of milieuvergunningen. Beliris dient deze in bij het Brussels Gewest, die deze onderzoekt en de vergunning toekent.

Opdracht van werken

Opdracht van werken

Tijdens deze fase publiceert het projectteam de overheidsopdracht voor werken en duidt de aannemer aan die ze zal uitvoeren.

Werken

Werken

Tijdens deze fase wordt het project dat goedgekeurd werd door de partners uitgevoerd door de aannemer onder toezicht van Beliris en het ontwerpteam die de werken dagelijks opvolgen

Oplevering

Oplevering

Tijdens deze fase keurt de bouwheer het einde van de werken goed, met of zonder opmerkingen. De aannemer voert de laatste werken uit en het project wordt overgedragen aan zijn beheerders en eigenaars. Beliris sluit het dossier af met de definitieve afrekening.

Blijf op de hoogte

BELIRIS FOD Mobiliteit en Vervoer Vooruitgangstraat 56 1210 Sint-Joost-ten-Node

Schrijf je in
op onze nieuwsbrief

fleche de décoration
Deze website gebruikt cookies om uw gebruikservaring te verbeteren.
Ik ga akkoord
Meer info

Contacteer ons
per telefoon

0800 11 299 9u-16u
Bekijk het
multimodale plan
BELIRIS FOD Mobiliteit en Vervoer Vooruitgangstraat 56 1210 Sint-Joost-ten-Node icone de transport Noordstation - Rogier

Contacteer ons
via mail

fleche décoration

Vraag 1/6

Erreur

Resultaat :

fleche de décoration