FR NL

Sportcomplex Vroegegroenten

In het kort

In het kader van wijkcontract "Vroegegroenten-Luttrebrug" zal de sportzaal in de Vroegegroentenstraat 20/22 in Vorst gerenoveerd worden. Bovendien wordt er een uitbreiding gebouwd op het dak.

Status van het project

In uitvoering

Betrokken gemeente(n)

Vorst

Start werken

lente 2020

Einde werken

lente 2022

Budget

€ 2.871.000

Studiebureau(s)

Agwa (architectuur), JZH & Partners (speciale technieken en stabiliteit)

Domein

Vrij tijd / Sport

Aannemer(s)

Tradeco

Kwaliteitscontrole

Socotec

Veiligheidscoördinator

Cosep

In samenwerking met gemeente Vorst, Urban.brussels
Een noodgeval op de werf?

Beschrijving van het project

Het gebouw bestaat uit twee delen. Het originele gebouw van de jaren ’60 bevat een kleine sportzaal, een conciërgewoning en een crèche. Het tweede deel, dat een tiental jaar geleden werd toegevoegd, herbergt een grote sportzaal.

Het onthaal van het oorspronkelijke gebouw zal worden afgebroken en herbouwd. Verder worden de kleine sportzaal, de vestiaires, de technische ruimtes en de sanitaire installaties gerenoveerd. Op het dak zal een volume met 2 polyvalente zalen en kleedruimtes worden toegevoegd. Ook de dakdichting van de grote sportzaal zal worden vernieuwd. Tot slot wordt de verticale circulatie in het gebouw verbeterd.

Dit project maakt deel uit van het wijkcontract Vroegegroenten-Luttrebrug.

Deel het project

Evolutie van het project

Programma

Programma

In deze fase stelt Beliris in overleg met de projectpartners, eigenaars en beheerders, een behoeftenprogramma op en controleert de technische en budgettaire haalbaarheid van het project.

Studieopdracht

Studieopdracht

Tijdens deze fase publiceert Beliris de overheidsopdracht voor de studies en duidt het ontwerpteam aan die de studies zal uitvoeren die nodig zijn om een project van kwaliteit te realiseren.

Studies

Studies

Tijdens deze fase voert het ontwerpteam, in overleg met Beliris, de voorbereidende studies uit, en ontwerpt een voorontwerp, dat door alle partners moet worden gevalideerd.

Vergunning

Vergunning

Tijdens deze fase stelt het ontwerpteam de dossiers op voor de stedenbouwkundige en/of milieuvergunningen. Beliris dient deze in bij het Brussels Gewest, die deze onderzoekt en de vergunning toekent.

Opdracht van werken

Opdracht van werken

Tijdens deze fase publiceert het projectteam de overheidsopdracht voor werken en duidt de aannemer aan die ze zal uitvoeren.

Werken

Werken

Tijdens deze fase wordt het project dat goedgekeurd werd door de partners uitgevoerd door de aannemer onder toezicht van Beliris en het ontwerpteam die de werken dagelijks opvolgen

Oplevering

Oplevering

Tijdens deze fase keurt de bouwheer het einde van de werken goed, met of zonder opmerkingen. De aannemer voert de laatste werken uit en het project wordt overgedragen aan zijn beheerders en eigenaars. Beliris sluit het dossier af met de definitieve afrekening.

Blijf op de hoogte

BELIRIS FOD Mobiliteit en Vervoer Vooruitgangstraat 56 1210 Sint-Joost-ten-Node

Schrijf je in
op onze nieuwsbrief

fleche de décoration
Deze website gebruikt cookies om uw gebruikservaring te verbeteren.
Ik ga akkoord
Meer info

Contacteer ons
per telefoon

0800 11 299 9u-16u
Bekijk het
multimodale plan
BELIRIS FOD Mobiliteit en Vervoer Vooruitgangstraat 56 1210 Sint-Joost-ten-Node icone de transport Noordstation - Rogier

Contacteer ons
via mail

fleche décoration

Vraag 1/6

Erreur

Resultaat :

fleche de décoration