FR NL

Opfrisbeurt voor de sociale woningen Victor Bourgeois

In het kort

Beliris voltooide de restauratie en renovatie van het gebouw met sociale woningen in de Moderne Wijk op het Samenwerkersplein in Sint-Agatha-Berchem. De buitenbekleding van het gebouw, dat in 2000 werd beschermd, werd gerestaureerd terwijl 4 sociale woningen en 2 handelsruimtes een volledig nieuwe binneninrichting kregen.

Status van het project

Afgewerkt

Betrokken gemeente(n)

Sint-Agatha-Berchem

Einde werken

zomer 2014

Budget

€ 900.000

Studiebureau(s)

Origin

Domein

Gebouwen / woningen

Aannemer(s)

Monument Vandekerckhove

Er beantwoordt geen document aan uw zoekopdracht.

Een ander document nodig? Contacteer ons

Beschrijving van het project

Voor de restauratie van de gevels is Beliris tussengekomen op 3 vlakken: het metselwerk herstellen, efficiënte isolatie aanbrengen en, tot slot, renovatie van de terrassen en de platte daken. Het buitenschrijnwerk werd gerestaureerd en de ontbrekende of zwaar beschadigde delen werden in hun oorspronkelijke staat hersteld. Beliris maakte het mogelijk werken uit te voeren die noodzakelijk waren om een modernistisch gebouw met sociale woningen van de architect Victor Bourgeois te renoveren.

De binneninrichting werd in een nieuw kleedje gestoken, met de aanleg van meer open ruimtes die een beter zicht op de omgeving bieden en waar de circulatie vlotter verloopt. De woningen hebben een oppervlakte van 45 m² en kregen een betere inrichting. De keukens, de badkamers en de verwarmings- en verluchtingsinstallaties werden vervangen.

Bij de hele renovatie werd er rekening gehouden met het evenwicht tussen respect voor de oorspronkelijke materialen en de functionaliteit van de woningen. Wat nog ontbreekt in het kader van deze werken, is het herstel in hun oorspronkelijke staat van de grote ramen met gekleurd glas van de trappenhuizen, symbolisch voor het modernisme van Victor Bourgeois.

Deel het project

Blijf op de hoogte

BELIRIS FOD Mobiliteit en Vervoer Vooruitgangstraat 56 1210 Sint-Joost-ten-Node

Schrijf je in
op onze nieuwsbrief

fleche de décoration
Deze website gebruikt cookies om uw gebruikservaring te verbeteren.
Ik ga akkoord
Meer info

Contacteer ons
per telefoon

0800 11 299 9u-16u
Bekijk het
multimodale plan
BELIRIS FOD Mobiliteit en Vervoer Vooruitgangstraat 56 1210 Sint-Joost-ten-Node info.beliris@mobilit.fgov.be icone de transport Noordstation - Rogier

Contacteer ons
via mail

fleche décoration

Vraag 1/6

Erreur

Resultaat :

fleche de décoration