FR NL

Bouw sociale woningen Lemmens

In het kort

Op de hoeken van de Pottengoedstraat en de Poincarélaan 10 en 12 wreden twee passieve flatgebouwen opgetrokken.

Status van het project

Afgewerkt

Betrokken gemeente(n)

Anderlecht

Start werken

lente 2017

Einde werken

lente 2019

Budget

€ 2.750.000

Studiebureau(s)

P&P Philipperon-Pepin Architectes, SIC Ingénierie, SECA Benelux

Domein

Gebouwen / woningen

Aannemer(s)

In Advance

Er beantwoordt geen document aan uw zoekopdracht.

Een ander document nodig? Contacteer ons

Beschrijving van het project

De twee nieuwe gebouwen in de Poincarélaan bevatten samen 11 appartementen: 8 flats op nr. 10 en 3 flats op nr. 12, waarvan één voor de parkwachter van het Dauwpark. Qua indeling wordt de voorkeur gegeven aan open leefruimtes die zowel zicht bieden op het park als de straat. Elke flat heeft een eigen terras aan de zuidkant dat uitkijkt op het park.

In het gebouw op Poincarélaan 12 werden verschillende lokalen ingericht voor het beheer van het park en het onderhoud van het gebouw. Daarnaast is er ook een polyvalente zaal voor buurtactiviteiten. Dit wijklokaal werkt voor een betere communicatie tussen de parkwachters en de gebruikers van het park.

In samenspraak met Leefmilieu Brussel begrepen het project ook in de heraanleg van de omgeving en een nieuwe ingang voor het Dauwpark. Er werd een doorgang geïntegreerd in het gebouw die naar het midden van het park leidt.

 

Deel het project

Image de fond des icones Strijd tegen de klimaatverandering Verantwoord verbruik Gendergelijkheid Duurzame steden en gemeenschappen Geen armoede Rechtvaardigheid en vrede Kwaliteitsvol onderwijs Geen honger Goed werk en economische groei Drinkbaar water Gezondheid en welzijn Geen discriminatie Hernieuwbare energie Samenwerking voor werelddoelen Bescherming van fauna en flora Innovatie en infrastructuur

Een duurzaam project

Het complex telt tien sociale woningen, één flat voor de parkwachter van het Dauwpark, een buurtlokaal en een nieuwe ingang voor het park. De twee nieuwe gebouwen voldoen aan de passiefstandaard. Naast een goed geïsoleerde bouwschil worden de gebouwen ook uitgerust met een ventilatiesysteem met dubbele stroom, een zonneboiler, groendaken en een regenwatertank, wat natuurlijk ook goed is voor de portemonnee van de toekomstige bewoners.

Ontdek onze duurzame acties

Blijf op de hoogte

BELIRIS FOD Mobiliteit en Vervoer Vooruitgangstraat 56 1210 Sint-Joost-ten-Node

Schrijf je in
op onze nieuwsbrief

fleche de décoration
Deze website gebruikt cookies om uw gebruikservaring te verbeteren.
Ik ga akkoord
Meer info

Contacteer ons
per telefoon

0800 11 299 9u-16u
Bekijk het
multimodale plan
BELIRIS FOD Mobiliteit en Vervoer Vooruitgangstraat 56 1210 Sint-Joost-ten-Node icone de transport Noordstation - Rogier

Contacteer ons
via mail

fleche décoration

Vraag 1/6

Erreur

Resultaat :

fleche de décoration