FR NL

Renovatie van het zwembad Neptunium

In het kort

Het gemeentelijke zwembad van Schaarbeek krijgt een grondige renovatie om de huidige normen inzake veiligheid en hygiëne te kunnen garanderen en om het energieverbruik te verlagen.

Status van het project

In uitvoering

Betrokken gemeente(n)

Schaarbeek

Start werken

zomer 2017

Einde werken

zomer 2023

Budget

€ 7.665.000

Studiebureau(s)

AM/TV Altiplan Architects - GEI

Domein

Patrimonium / Cultuur

Aannemer(s)

Strabag Belgium nv/sa

In samenwerking met Gemeente Schaarbeek
Een noodgeval op de werf?

Er beantwoordt geen document aan uw zoekopdracht.

Een ander document nodig? Contacteer ons

Beschrijving van het project

Naast asbestverwijdering, een aantal structurele werken, herstel van de waterdichting en vernieuwing van de elektriciteit, zijn er verschillende ingrepen voorzien om het gebouw energiezuiniger te maken en om de inrichting te moderniseren.

De indeling van het zwembad en het “schoenen”- en “blote voeten”-traject zal worden herzien. De gemeenschappelijke kleedkamers komen op de benedenverdieping. De kleedhokjes op de tussenverdieping worden gereconstrueerd en er worden berghokjes geïnstalleerd. Verder zullen er nieuwe kleedkamers voor families en mindervaliden worden ingericht.

Het zwembad wordt uitgerust met een modern toezichtsysteem, met gewone en onderwatercamera's, dat zal helpen bij de preventie van verdrinking.

Tot slot wordt ook het interieur opgefrist, met respect voor de architecturale kenmerken van het gebouw, dat een voorbeeld is van de modernistische architectuur van de jaren '50.

Deel het project

Een duurzaam project

De oude verwarmingsinstallatie wordt vervangen door condensatieketels, en ook de ventilatie wordt vernieuwd. Een warmtepomp gekoppeld aan de luchtontvochtiging zal de aangevoerde verse lucht, het badwater en een deel van het sanitair water verwarmen. De waterzuiveringsinstallaties zijn relatief recent en hoeven, op een paar onderdelen na, niet te worden vervangen.

Ontdek onze duurzame acties

Evolutie van het project

Programma

Programma

In deze fase stelt Beliris in overleg met de projectpartners, eigenaars en beheerders, een behoeftenprogramma op en controleert de technische en budgettaire haalbaarheid van het project.

Studieopdracht

Studieopdracht

Tijdens deze fase publiceert Beliris de overheidsopdracht voor de studies en duidt het ontwerpteam aan die de studies zal uitvoeren die nodig zijn om een project van kwaliteit te realiseren.

Studies

Studies

Tijdens deze fase voert het ontwerpteam, in overleg met Beliris, de voorbereidende studies uit, en ontwerpt een voorontwerp, dat door alle partners moet worden gevalideerd.

Vergunning

Vergunning

Tijdens deze fase stelt het ontwerpteam de dossiers op voor de stedenbouwkundige en/of milieuvergunningen. Beliris dient deze in bij het Brussels Gewest, die deze onderzoekt en de vergunning toekent.

Opdracht van werken

Opdracht van werken

Tijdens deze fase publiceert het projectteam de overheidsopdracht voor werken en duidt de aannemer aan die ze zal uitvoeren.

Werken

Werken

Tijdens deze fase wordt het project dat goedgekeurd werd door de partners uitgevoerd door de aannemer onder toezicht van Beliris en het ontwerpteam die de werken dagelijks opvolgen

Oplevering

Oplevering

Tijdens deze fase keurt de bouwheer het einde van de werken goed, met of zonder opmerkingen. De aannemer voert de laatste werken uit en het project wordt overgedragen aan zijn beheerders en eigenaars. Beliris sluit het dossier af met de definitieve afrekening.

Blijf op de hoogte

BELIRIS FOD Mobiliteit en Vervoer Vooruitgangstraat 56 1210 Sint-Joost-ten-Node

Schrijf je in
op onze nieuwsbrief

fleche de décoration
Deze website gebruikt cookies om uw gebruikservaring te verbeteren.
Ik ga akkoord
Meer info

Contacteer ons
per telefoon

0800 11 299 9u-16u
Bekijk het
multimodale plan
BELIRIS FOD Mobiliteit en Vervoer Vooruitgangstraat 56 1210 Sint-Joost-ten-Node icone de transport Noordstation - Rogier

Contacteer ons
via mail

fleche décoration

Vraag 1/6

Erreur

Resultaat :

fleche de décoration