FR NL

Renovatie van sociale woontoren 9 in de Peterboswijk

In het kort

De Peterboswijk ligt ten noorden van de gemeente Anderlecht en is een van de grootste sociale wooncomplexen van het Brusselse Gewest. Beliris nam gebouw nummer 9 onder handen: 80 appartementen verdeeld over 10 verdiepingen.

Algemene informatie & documenten

Beschrijving van het project

Aangezien het gebouw niet meer aan de huidige veiligheids- en comfortnormen beantwoordde, had het baat bij een grondige renovatie van zijn buitenschil en de sanering van alle wooneenheden en de vier handelspanden op het gelijkvloers.

Deze renovatie verbeterde de levenskwaliteit van de bewoners dankzij de isolatie van de buitenschil van het gebouw, de renovatie en vergroting van de wooneenheden, de verbetering van de akoestische en energieprestaties en de vernieuwing van de sanitaire, verwarmings- en elektriciteitsinstallaties, ... Elk appartement werd op innovatieve wijze uitgebreid met een wintertuin en een nieuw balkon.

Algemene informatie

Status van het project

In uitvoering

Gemeente(n)

Anderlecht

Start werken

herfst 2022

Einde werken

lente 2024

Budget

€ 14.683.225

Studiebureau(s)

51N4E, Lacaton en Vassal

Domein

Gebouwen / woningen

Aannemer(s)

Louis De Waele

PDF-documenten

Folder

Folder Peterbos

Stedenbouwkundige vergunning

Vergunning Peterbos 9

Evolutie van het project

Programma

In deze fase stelt Beliris in overleg met de projectpartners, eigenaars en beheerders, een behoeftenprogramma op en controleert de technische en budgettaire haalbaarheid van het project.

Opdracht studies

Tijdens deze fase publiceert Beliris de overheidsopdracht voor de studies en duidt het ontwerpteam aan die de studies zal uitvoeren die nodig zijn om een project van kwaliteit te realiseren.

Studies

Tijdens deze fase voert het ontwerpteam, in overleg met Beliris, de voorbereidende studies uit, en ontwerpt een voorontwerp, dat door alle partners moet worden gevalideerd.

Vergunning

Tijdens deze fase stelt het ontwerpteam de dossiers op voor de stedenbouwkundige en/of milieuvergunningen. Beliris dient deze in bij het Brussels Gewest, die deze onderzoekt en de vergunning toekent.

Opdracht van werken

Tijdens deze fase publiceert het projectteam de overheidsopdracht voor werken en duidt de aannemer aan die ze zal uitvoeren.

Werken

Tijdens deze fase wordt het project dat goedgekeurd werd door de partners uitgevoerd door de aannemer onder toezicht van Beliris en het ontwerpteam die de werken dagelijks opvolgen

Oplevering

Tijdens deze fase keurt de bouwheer het einde van de werken goed, met of zonder opmerkingen. De aannemer voert de laatste werken uit en het project wordt overgedragen aan zijn beheerders en eigenaars. Beliris sluit het dossier af met de definitieve afrekening.

Blijf op de hoogte

BELIRIS FOD Mobiliteit en Vervoer Vooruitgangstraat 56 1210 Sint-Joost-ten-Node

Schrijf je in
op onze nieuwsbrief

fleche de décoration
Deze website gebruikt cookies om uw gebruikservaring te verbeteren.
Ik ga akkoord
Meer info

Contacteer ons
per telefoon

0800 11 299 9u-16u
Bekijk het
multimodale plan
BELIRIS FOD Mobiliteit en Vervoer Vooruitgangstraat 56 1210 Sint-Joost-ten-Node info.beliris@mobilit.fgov.be icone de transport Noordstation - Rogier

Contacteer ons
via mail

fleche décoration

Vraag 1/6

Erreur

Resultaat :

fleche de décoration