FR NL

De Nieuwstraat in een nieuw jasje

Make-over voor Brussels drukste winkelstraat

De Nieuwstraat en haar zijstraten krijgen een grondige en duurzame heraanleg die de volledige wijk zal opkrikken. Deze werken gebeuren in nauwe samenwerking met Stad Brussel. Door de zijstraten in te richten als een uitbreiding van de Nieuwstraat zal deze drukke winkelstraat worden ontlast. Het schept bovendien extra ruimte voor nieuwe kwaliteitsvolle horeca- en handelszaken. Volgende zijstraten krijgen een nieuwe inrichting: St-Michielsstraat, Duivenkotstraat, Finisterrae, Koolstraat, Nieuwbruggenstraat, Mechelse Straat en Blekerijstraat.

Status van het project

Afgewerkt

Betrokken gemeente(n)

Stad Brussel

Budget

5.127.100 €

Studiebureau(s)

Ara-Buur-Latz

Domein

Openbare ruimtes

Aannemer(s)

De Dender

Veiligheidscoördinator

SGI Ingénieurs

Er beantwoordt geen document aan uw zoekopdracht.

Een ander document nodig? Contacteer ons

Meer ruimte, meer groen en één fontein

Mooi ingerichte rustzones met banken en bomen zullen een dagje uit voor shoppers en toeristen nog veraangenamen. Het pleintje tussen de Finisterraestraat en de Koolstraat bijvoorbeeld, waar bomen, banken en een fontein komen.

De nieuwe, moderne look wordt overwegend bepaald door de bestrating: vierkante klinkers in drie tinten blauwgrijs zullen een pixelmotief vormen met hier en daar een koperen accent van messing. Modieus, maar degelijk: de kleine granieten kubussen zijn sterker dan de oude grote tegels, die braken onder het gewicht van voertuigen.

Ook ’s nachts zal de straat gezien mogen worden dankzij de nieuwe verlichting die niet alleen de gebouwen in de spotlight moet zetten, maar vooral een sfeervolle wijk creëert waar het een plezier is om te wandelen. Om geen plaats te verliezen in de openbare ruimte zal de verlichting aan de gevels worden bevestigd. Één uitzondering: de Koolstraat. Hier worden de lantaarnpalen uitgelijnd met de bomen. 

Meer info op stadscentrum.brussel.be

Deel het project

Blijf op de hoogte

BELIRIS FOD Mobiliteit en Vervoer Vooruitgangstraat 56 1210 Sint-Joost-ten-Node

Schrijf je in
op onze nieuwsbrief

fleche de décoration
Deze website gebruikt cookies om uw gebruikservaring te verbeteren.
Ik ga akkoord
Meer info

Contacteer ons
per telefoon

0800 11 299 9u-16u
Bekijk het
multimodale plan
BELIRIS FOD Mobiliteit en Vervoer Vooruitgangstraat 56 1210 Sint-Joost-ten-Node icone de transport Noordstation - Rogier

Contacteer ons
via mail

fleche décoration

Vraag 1/6

Erreur

Resultaat :

fleche de décoration