FR NL

Restauratie van het Karreveldpark

In het kort

Beliris restaureerde de omgeving van kasteelhoeve Karreveld in Molenbeek.

Status van het project

Afgewerkt

Betrokken gemeente(n)

Sint-Jans-Molenbeek

Einde werken

herfst 2015

Budget

1.650.000 €

Studiebureau(s)

Agora in onderaanneming bij / en sous-traitance du bureau Metzger et Associés Architecture

Domein

Groene ruimtes

Er beantwoordt geen document aan uw zoekopdracht.

Een ander document nodig? Contacteer ons

Beschrijving van het project

Het hele park – van de wegen en fonteinen tot de vijvers en vegetatie – werd onder handen genomen. Na de werken genieten de Brusselse bezoekers van een nog mooier park.

Dit park, dat in een zeer verstedelijkte wijk gelegen is, is een oase van rust voor zijn bezoekers. De heraanleg ervan beoogde beter in te spelen op de problematiek van het waterbeheer (uitholling van de wegen, opstijgend vocht, overstromingen, enz.) en dit fraai stukje groen nieuw leven in te blazen. Voor de bezoekers betekent de heraanleg nieuwe, wegen die toegankelijk zijn voor personen met een beperkte mobiliteit. Versleten meubilair (banken, vuilbakken…) werd vervangen. Voor het waterbeheer werden een gevegetaliseerde filter, een drainagesysteem en andere systemen gebruikt om het park, het waterniveau, de fauna en de flora in stand te houden. Verder werden ook de 3 fonteinen gerenoveerd en de landschapsarchitectuur in natuursteen heropgebouwd. Beschadigde of alleenstaande bomen werden omgehakt, gesnoeid of ontgonnen en nieuwe planten deden hun intrede.

Deze werken vormden de 2de fase in het project voor de herwaardering van het domein van het Karreveld, die voorjaar 2013 begon met het herstel van de daken.

Deel het project

Een duurzaam project

Dit park, dat in een zeer verstedelijkte wijk gelegen is, is een oase van rust voor zijn bezoekers. De heraanleg ervan beoogde beter in te spelen op de problematiek van het waterbeheer (uitholling van de wegen, opstijgend vocht, overstromingen, enz.) en dit fraai stukje groen nieuw leven in te blazen.

Ontdek onze duurzame acties

Blijf op de hoogte

BELIRIS FOD Mobiliteit en Vervoer Vooruitgangstraat 56 1210 Sint-Joost-ten-Node

Schrijf je in
op onze nieuwsbrief

fleche de décoration
Deze website gebruikt cookies om uw gebruikservaring te verbeteren.
Ik ga akkoord
Meer info

Contacteer ons
per telefoon

0800 11 299 9u-16u
Bekijk het
multimodale plan
BELIRIS FOD Mobiliteit en Vervoer Vooruitgangstraat 56 1210 Sint-Joost-ten-Node icone de transport Noordstation - Rogier

Contacteer ons
via mail

fleche décoration

Vraag 1/6

Erreur

Resultaat :

fleche de décoration