FR NL

Abdij Ter Kameren: reconversie van de kappitelvleugel

In het kort

De grotendeels leegstaande kappitelvleugel van de Abdij Ter Kameren zal een nieuwe culturele invulling krijgen. De kerkfabriek wenst de ruimte ter beschikking te stellen voor kamerorkesten, exposities, opleidingen en conferenties.

Status van het project

Studie lopende

Betrokken gemeente(n)

Elsene

Domein

Patrimonium / Cultuur

Er beantwoordt geen document aan uw zoekopdracht.

Een ander document nodig? Contacteer ons

Beschrijving van het project

De gevels, het buitenschrijnwerk en het dak van de 13de eeuwse vleugel werden al gerestaureerd in 2015. Om het gebouw klaar te stomen voor zijn nieuwe leven, zal nu ook het interieur een grondige renovatie krijgen. 

Op het programma:

  • de houten elementen waar mogelijk herstellen, verstevigen en behandelen tegen insecten en zwammen en te zwaar beschadigde elementen vervangen
  • de technische installaties vernieuwen
  • een nieuwe indeling inrichten op maat van de toekomstige functie van de vleugel
  • de binnenafwerking vernieuwen

Dankzij deze interventie zal een historisch belangrijk monument in stand gehouden kunnen worden. Er worden ambities vooropgesteld om op een respectvolle manier met het bouwwerk om te gaan. De oude waardevolle elementen worden zo veel mogelijk bewaard en geïntegreerd in het interieur

Behalve de culturele invulling, zal de vleugel ook dienst doen als ontmoetingsplaats voor dialoog tussen de kerkelijke macht en vertegenwoordigers van diverse religies, culturele debatten, lezingen, enz. Om in het onderhoud te kunnen voorzien, zal de locatie ook verhuurd worden voor private evenementen.

Deel het project

Evolutie van het project

Programma

Programma

In deze fase stelt Beliris in overleg met de projectpartners, eigenaars en beheerders, een behoeftenprogramma op en controleert de technische en budgettaire haalbaarheid van het project.

Studieopdracht

Studieopdracht

Tijdens deze fase publiceert Beliris de overheidsopdracht voor de studies en duidt het ontwerpteam aan die de studies zal uitvoeren die nodig zijn om een project van kwaliteit te realiseren.

Studies

Studies

Tijdens deze fase voert het ontwerpteam, in overleg met Beliris, de voorbereidende studies uit, en ontwerpt een voorontwerp, dat door alle partners moet worden gevalideerd.

Vergunning

Vergunning

Tijdens deze fase stelt het ontwerpteam de dossiers op voor de stedenbouwkundige en/of milieuvergunningen. Beliris dient deze in bij het Brussels Gewest, die deze onderzoekt en de vergunning toekent.

Opdracht van werken

Opdracht van werken

Tijdens deze fase publiceert het projectteam de overheidsopdracht voor werken en duidt de aannemer aan die ze zal uitvoeren.

Werken

Werken

Tijdens deze fase wordt het project dat goedgekeurd werd door de partners uitgevoerd door de aannemer onder toezicht van Beliris en het ontwerpteam die de werken dagelijks opvolgen

Oplevering

Oplevering

Tijdens deze fase keurt de bouwheer het einde van de werken goed, met of zonder opmerkingen. De aannemer voert de laatste werken uit en het project wordt overgedragen aan zijn beheerders en eigenaars. Beliris sluit het dossier af met de definitieve afrekening.

Blijf op de hoogte

BELIRIS FOD Mobiliteit en Vervoer Vooruitgangstraat 56 1210 Sint-Joost-ten-Node

Schrijf je in
op onze nieuwsbrief

fleche de décoration
Deze website gebruikt cookies om uw gebruikservaring te verbeteren.
Ik ga akkoord
Meer info

Contacteer ons
per telefoon

0800 11 299 9u-16u
Bekijk het
multimodale plan
BELIRIS FOD Mobiliteit en Vervoer Vooruitgangstraat 56 1210 Sint-Joost-ten-Node icone de transport Noordstation - Rogier

Contacteer ons
via mail

fleche décoration

Vraag 1/6

Erreur

Resultaat :

fleche de décoration