FR NL

Herinrichting van de Gulden-Vlies- en Waterloolaan

In het kort

Deze handelsader zal worden heringericht volgens de behoeften van de handelaars, de inwoners en alle gebruikers, waarbij zijn emblematische rol in het Brusselse Gewest zal worden versterkt. De herinrichting van gevel-tot-gevel betreft het stuk tussen de Naamsepoort en het Louizaplein.

Algemene informatie & documenten

Beschrijving van het project

De Gulden-Vlieslaan zal worden heringericht als een uitnodigende stadsboulevard waar voorrang wordt gegeven aan actieve weggebruikers.

Concreet voorziet dit project in:

  • het creëren van nieuwe gezellige ruimtes,
  • de renovatie van het voetpad,
  • de reorganisatie van het auto-, fiets- en voetgangersverkeer en het parkeren (auto en fiets),
  • nieuwe aanplantingen,
  • nieuwe voorstellen voor verlichting, en
  • een beschouwing over de installatie van een of meer kunstwerken.

Beliris zal de werken uitvoeren naar aanleiding van de studies die door Brussels Mobiliteit zijn uitgevoerd.

Evolutie van het project

Programma

In deze fase stelt Beliris in overleg met de projectpartners, eigenaars en beheerders, een behoeftenprogramma op en controleert de technische en budgettaire haalbaarheid van het project.

Opdracht studies

Tijdens deze fase publiceert Beliris de overheidsopdracht voor de studies en duidt het ontwerpteam aan die de studies zal uitvoeren die nodig zijn om een project van kwaliteit te realiseren.

Studies

Tijdens deze fase voert het ontwerpteam, in overleg met Beliris, de voorbereidende studies uit, en ontwerpt een voorontwerp, dat door alle partners moet worden gevalideerd.

Vergunning

Tijdens deze fase stelt het ontwerpteam de dossiers op voor de stedenbouwkundige en/of milieuvergunningen. Beliris dient deze in bij het Brussels Gewest, die deze onderzoekt en de vergunning toekent.

Opdracht van werken

Tijdens deze fase publiceert het projectteam de overheidsopdracht voor werken en duidt de aannemer aan die ze zal uitvoeren.

Werken

Tijdens deze fase wordt het project dat goedgekeurd werd door de partners uitgevoerd door de aannemer onder toezicht van Beliris en het ontwerpteam die de werken dagelijks opvolgen

Oplevering

Tijdens deze fase keurt de bouwheer het einde van de werken goed, met of zonder opmerkingen. De aannemer voert de laatste werken uit en het project wordt overgedragen aan zijn beheerders en eigenaars. Beliris sluit het dossier af met de definitieve afrekening.

Blijf op de hoogte

BELIRIS FOD Mobiliteit en Vervoer Vooruitgangstraat 56 1210 Sint-Joost-ten-Node

Schrijf je in
op onze nieuwsbrief

fleche de décoration
Deze website gebruikt cookies om uw gebruikservaring te verbeteren.
Ik ga akkoord
Meer info

Contacteer ons
per telefoon

0800 11 299 9u-16u
Bekijk het
multimodale plan
BELIRIS FOD Mobiliteit en Vervoer Vooruitgangstraat 56 1210 Sint-Joost-ten-Node info.beliris@mobilit.fgov.be icone de transport Noordstation - Rogier

Contacteer ons
via mail

fleche décoration

Vraag 1/6

Erreur

Resultaat :

fleche de décoration