FR NL

Voetgangersverbinding Scepter-Gray

In het kort

Langs de talud van spoorlijn 161 zal Beliris een nieuwe voetgangersverbinding aanleggen van de Graystraat naar de Scepterstraat.

Algemene informatie & documenten

Beschrijving van het project

De spoorwegberm krijgt dankzij dit project een nieuwe invulling dat zowel functioneel als esthetisch verantwoord is. Deze voor fietsers toegankelijke voetgangersverbinding bestaat uit twee structuren: een pad en een trap. Het pad zal worden aangelegd met klinkers die in een zandbed gelegd zijn en de trap zal worden gemaakt van geborsteld beton met stalen leuningen en voorzien van een fietsgeul. Zij zullen de Scepterstraat en de Graystraat met elkaar verbinden en een directere route tussen de buurten creëren, weg van het verkeer. Naast de omvangrijke werken om de spoorberm te stabiliseren, moet een aanzienlijk hoogteverschil van 17 meter worden overbrugd om het straatniveau te bereiken. Aan kruispunten zullen hekken de toegangen markeren en de mogelijkheid bieden de zone te beveiligen.Tot slot wordt er ook een nieuwe stadverlichting voorzien langs het pad.

Dit project maakt deel uit van een groter geheel dat een nieuwe fiets- en voetgangersverbinding creëert van het Mouterijstation in de Graystraatvia het pad langs het Viaductpark naar de Waversesteenweg en de esplanade van het Europese Parlement. Dit project kadert in het wijkcontract Scepter.

Algemene informatie

Status van het project

In uitvoering

Gemeente(n)

Elsene

Start werken

lente 2021

Einde werken

zomer 2023

Budget

€ 1.660.400

Studiebureau(s)
Domein

Mobiliteit

Aannemer(s)

De Dender

Kwaliteitscontrole
In samenwerking met
Veiligheidscoördinator
Noodnummer

0486 43 33 88

Evolutie van het project

Programma

In deze fase stelt Beliris in overleg met de projectpartners, eigenaars en beheerders, een behoeftenprogramma op en controleert de technische en budgettaire haalbaarheid van het project.

Opdracht studies

Tijdens deze fase publiceert Beliris de overheidsopdracht voor de studies en duidt het ontwerpteam aan die de studies zal uitvoeren die nodig zijn om een project van kwaliteit te realiseren.

Studies

Tijdens deze fase voert het ontwerpteam, in overleg met Beliris, de voorbereidende studies uit, en ontwerpt een voorontwerp, dat door alle partners moet worden gevalideerd.

Vergunning

Tijdens deze fase stelt het ontwerpteam de dossiers op voor de stedenbouwkundige en/of milieuvergunningen. Beliris dient deze in bij het Brussels Gewest, die deze onderzoekt en de vergunning toekent.

Opdracht van werken

Tijdens deze fase publiceert het projectteam de overheidsopdracht voor werken en duidt de aannemer aan die ze zal uitvoeren.

Werken

Tijdens deze fase wordt het project dat goedgekeurd werd door de partners uitgevoerd door de aannemer onder toezicht van Beliris en het ontwerpteam die de werken dagelijks opvolgen

Oplevering

Tijdens deze fase keurt de bouwheer het einde van de werken goed, met of zonder opmerkingen. De aannemer voert de laatste werken uit en het project wordt overgedragen aan zijn beheerders en eigenaars. Beliris sluit het dossier af met de definitieve afrekening.

Blijf op de hoogte

BELIRIS FOD Mobiliteit en Vervoer Vooruitgangstraat 56 1210 Sint-Joost-ten-Node

Schrijf je in
op onze nieuwsbrief

fleche de décoration
Deze website gebruikt cookies om uw gebruikservaring te verbeteren.
Ik ga akkoord
Meer info

Contacteer ons
per telefoon

0800 11 299 9u-16u
Bekijk het
multimodale plan
BELIRIS FOD Mobiliteit en Vervoer Vooruitgangstraat 56 1210 Sint-Joost-ten-Node info.beliris@mobilit.fgov.be icone de transport Noordstation - Rogier

Contacteer ons
via mail

fleche décoration

Vraag 1/6

Erreur

Resultaat :

fleche de décoration