FR NL

Fiets- en voetgangersbrug Graaf van Vlaanderen

In het kort

In het kader van de herinrichting van de Westelijke Kleine Ring, bouwde Beliris een nieuwe fiets- en voetgangersbrug ter hoogte van het metrostation Graaf van Vlaanderen. Deze vormt een verbinding tussen de stad Brussel en de gemeente Molenbeek.

Algemene informatie & documenten

Beschrijving van het project

Dankzij deze brug, die in het verlengde van de Sint-Mariastraat ligt, is het openbaar vervoer aan weerszijden van het kanaal beter toegankelijk .

Aan Brusselse zijde staat de brug ter hoogte van de tramhalte Vlaamsepoort, terwijl aan de kant van Molenbeek werd aangesloten op de Gewestelijke Fietsroute langs het kanaal en het metrostation Graaf van Vlaanderen via het kruispunt met de Koolmijnenkaai.

Tegelijkertijd werd er nog een brug aan de Ninoofsepoort gebouwd ter hoogte van het Bellevue-gebouw.

Algemene informatie

Status van het project

Afgewerkt

Gemeente(n)

Stad Brussel, Sint-Jans-Molenbeek

Start werken

zomer 2020

Einde werken

zomer 2021

Studiebureau(s)
Domein

Mobiliteit

Aannemer(s)

Denys - Aelterman

Kwaliteitscontrole

Vincotte

Veiligheidscoördinator

Sixco

Noodnummer

0495/59.47.12

PDF-documenten

Werfpaneel

Werfpaneel

Stedenbouwkundige vergunning

Bericht vergunning Bouwvergunning brug Graaf van Vlaanderen

Bewonersbrief

Bericht start werken

Evolutie van het project

Programma

In deze fase stelt Beliris in overleg met de projectpartners, eigenaars en beheerders, een behoeftenprogramma op en controleert de technische en budgettaire haalbaarheid van het project.

Opdracht studies

Tijdens deze fase publiceert Beliris de overheidsopdracht voor de studies en duidt het ontwerpteam aan die de studies zal uitvoeren die nodig zijn om een project van kwaliteit te realiseren.

Studies

Tijdens deze fase voert het ontwerpteam, in overleg met Beliris, de voorbereidende studies uit, en ontwerpt een voorontwerp, dat door alle partners moet worden gevalideerd.

Vergunning

Tijdens deze fase stelt het ontwerpteam de dossiers op voor de stedenbouwkundige en/of milieuvergunningen. Beliris dient deze in bij het Brussels Gewest, die deze onderzoekt en de vergunning toekent.

Opdracht van werken

Tijdens deze fase publiceert het projectteam de overheidsopdracht voor werken en duidt de aannemer aan die ze zal uitvoeren.

Werken

Tijdens deze fase wordt het project dat goedgekeurd werd door de partners uitgevoerd door de aannemer onder toezicht van Beliris en het ontwerpteam die de werken dagelijks opvolgen

Oplevering

Tijdens deze fase keurt de bouwheer het einde van de werken goed, met of zonder opmerkingen. De aannemer voert de laatste werken uit en het project wordt overgedragen aan zijn beheerders en eigenaars. Beliris sluit het dossier af met de definitieve afrekening.

Blijf op de hoogte

BELIRIS FOD Mobiliteit en Vervoer Vooruitgangstraat 56 1210 Sint-Joost-ten-Node

Schrijf je in
op onze nieuwsbrief

fleche de décoration
Deze website gebruikt cookies om uw gebruikservaring te verbeteren.
Ik ga akkoord
Meer info

Contacteer ons
per telefoon

0800 11 299 9u-16u
Bekijk het
multimodale plan
BELIRIS FOD Mobiliteit en Vervoer Vooruitgangstraat 56 1210 Sint-Joost-ten-Node info.beliris@mobilit.fgov.be icone de transport Noordstation - Rogier

Contacteer ons
via mail

fleche décoration

Vraag 1/6

Erreur

Resultaat :

fleche de décoration