FR NL

Bouw van het Huis van de Natuur

In het kort

Op een terrein gelegen in de vrijwaringszone van het geklasseerde bijna-natuurlijk landschap van Scheutbos in Molenbeek, ondernam Beliris de reconversie van een boerderij op basis van een project bedacht door de gemeente. Het bestaande gebouw kreeg een nieuwe bestemming als kinderboerderij waar het hele jaar door educatieve activiteiten kunnen plaatsvinden.

Status van het project

Afgewerkt

Gemeente(n)

Sint-Jans-Molenbeek

Start werken

zomer 2016

Einde werken

lente 2018

Budget

€2.600.000

Studiebureau(s)

Atelier d'Architecture Alain Richard (architecture - architectuur) - Ney & Partners (stabilité - stabiliteit) - Zeugma Engineering (techniques spéciales - speciale technieken)

Domein

Patrimonium / Cultuur

Aannemer(s)

Gillion Construct

Er beantwoordt geen document aan uw zoekopdracht.

Een ander document nodig? Contacteer ons

Beschrijving van het project

Het project omvatte de renovatie van het hoofdgebouw, de bijgebouwen en het erf, en ook de bouw van een gezinswoning voor de conciërge. Wanneer de boerderij operationeel zal zijn (begin 2019), zal deze ontmoetingsplek groene buurtinitiatieven stimuleren. Door zijn educatieve rol zal het Huis van de Natuur bijdragen tot de ontwikkeling van het Scheutbos, doordat het de pedagogische, sociale en culturele uitwisseling rond onderwerpen in verband met natuur, fauna, flora, ecologie, waterbeheer, energiebeheer enz.

Deel het project

Flèche projet durable Image du projet durableb

Een duurzaam project

Beliris blies een verlaten herenboerderij nieuw leven in als kinderboerderij en educatief natuurcentrum. De woning werd volledig gerenoveerd, waarbij de ruimtes werden afgestemd op hun toekomstige functie. Hierbij werd de architecturale eigenheid van het gebouw zoveel mogelijk bewaard. De renovatie trok de duurzame kaart, want het Huis van de Natuur wil op dit vlak een voorbeeldfunctie vervullen. Zo zal de nieuwe woning die wordt opgetrokken voor de huisbewaarder voldoen aan de passiefstandaard.

Ontdek onze duurzame acties

Blijf op de hoogte

BELIRIS FOD Mobiliteit en Vervoer Vooruitgangstraat 56 1210 Sint-Joost-ten-Node

Schrijf je in
op onze nieuwsbrief

fleche de décoration

Blijf op de hoogte

BELIRIS FOD Mobiliteit en Vervoer Vooruitgangstraat 56 1210 Sint-Joost-ten-Node

Schrijf je in
op onze nieuwsbrief

fleche de décoration
Deze website gebruikt cookies om uw gebruikservaring te verbeteren.
Ik ga akkoord
Meer info

Contacteer ons
per telefoon

0800 11 299 9u-16u
Bekijk het
multimodale plan
BELIRIS FOD Mobiliteit en Vervoer Vooruitgangstraat 56 1210 Sint-Joost-ten-Node info.beliris@mobilit.fgov.be icone de transport Noordstation - Rogier

Contacteer ons
via mail

fleche décoration

Vraag 1/6

Erreur

Resultaat :

fleche de décoration