FR NL

Elektrische installatie van de Basiliek van Koekelberg

In het kort

Tussen 2013 en 2018 voerde Beliris de eerste twee fasen uit van het project om de elektrische installaties van de 5e grootste kerk ter wereld te vernieuwen. Fase 3 van het project omvat de vernieuwing van de bedrading, die hoofdzakelijk uit de jaren 1930, ‘50 en ‘60 dateert, de installatie van nieuwe LED-verlichting, alsook de beveiliging van het gebouw door de installatie van camera's en toegangscontroles.

Status van het project

Studie lopende

Betrokken gemeente(n)

Koekelberg, Ganshoren

Studiebureau(s)
Domein

Patrimonium / Cultuur

In samenwerking met Kerkfabriek van de Basiliek van Koekelberg

Er beantwoordt geen document aan uw zoekopdracht.

Een ander document nodig? Contacteer ons

Beschrijving van het project

Deze derde fase van het project voor de vernieuwing van de elektrische installaties van de Basiliek omvat drie interventies in de voor het publiek toegankelijke en niet-toegankelijke zones.

Concreet gaat het bij dit project om :

  • De elektrische bedrading aanpassen aan de huidige behoeften. De originele leidingen, ontworpen door de architect van de Basiliek, Albert Van Huffel, worden behouden.
  • Het gebouw beveiligen met verschillende camera's, zowel binnen als buiten, en een toegangsbadge-systeem voor de 296 deuren van het gebouw.
  • De verouderde verlichting vervangen door LED-verlichting. Het is de bedoeling om de verlichting aan te passen aan elke ruimte van de Basiliek: de kerk, de 10 kapellen, de ondergrondse verdiepingen, de galerijen en de bovenverdiepingen. In de kerk zal de installatie worden afgesteld om de sfeer van de oorspronkelijke scenografie terug te vinden.

Deze werkzaamheden vormen het sluitstuk van de eerste twee fasen van het project voor de vernieuwing van de elektrische installaties van de Basiliek van Koekelberg, dat tussen 2013 en 2018 werd uitgevoerd. 

Deel het project

Een duurzame verlichting voor een opmerkelijke bouwwerk

Dankzij dit project zal de Basiliek van Koekelberg kunnen profiteren van een nieuw verlichtingssysteem met LED-lampen die zijn aangepast aan de verschillende ruimtes in het gebouw. Dit nieuwe energiebesparende verlichtingssysteem vervangt de verouderde apparatuur. Door de vervanging van de bekabeling voldoet het gebouw aan de huidige normen.

Ontdek onze duurzame acties

Evolutie van het project

Programma

Programma

In deze fase stelt Beliris in overleg met de projectpartners, eigenaars en beheerders, een behoeftenprogramma op en controleert de technische en budgettaire haalbaarheid van het project.

Studieopdracht

Studieopdracht

Tijdens deze fase publiceert Beliris de overheidsopdracht voor de studies en duidt het ontwerpteam aan die de studies zal uitvoeren die nodig zijn om een project van kwaliteit te realiseren.

Studies

Studies

Tijdens deze fase voert het ontwerpteam, in overleg met Beliris, de voorbereidende studies uit, en ontwerpt een voorontwerp, dat door alle partners moet worden gevalideerd.

Vergunning

Vergunning

Tijdens deze fase stelt het ontwerpteam de dossiers op voor de stedenbouwkundige en/of milieuvergunningen. Beliris dient deze in bij het Brussels Gewest, die deze onderzoekt en de vergunning toekent.

Opdracht van werken

Opdracht van werken

Tijdens deze fase publiceert het projectteam de overheidsopdracht voor werken en duidt de aannemer aan die ze zal uitvoeren.

Werken

Werken

Tijdens deze fase wordt het project dat goedgekeurd werd door de partners uitgevoerd door de aannemer onder toezicht van Beliris en het ontwerpteam die de werken dagelijks opvolgen

Oplevering

Oplevering

Tijdens deze fase keurt de bouwheer het einde van de werken goed, met of zonder opmerkingen. De aannemer voert de laatste werken uit en het project wordt overgedragen aan zijn beheerders en eigenaars. Beliris sluit het dossier af met de definitieve afrekening.

Blijf op de hoogte

BELIRIS FOD Mobiliteit en Vervoer Vooruitgangstraat 56 1210 Sint-Joost-ten-Node

Schrijf je in
op onze nieuwsbrief

fleche de décoration
Deze website gebruikt cookies om uw gebruikservaring te verbeteren.
Ik ga akkoord
Meer info

Contacteer ons
per telefoon

0800 11 299 9u-16u
Bekijk het
multimodale plan
BELIRIS FOD Mobiliteit en Vervoer Vooruitgangstraat 56 1210 Sint-Joost-ten-Node icone de transport Noordstation - Rogier

Contacteer ons
via mail

fleche décoration

Vraag 1/6

Erreur

Resultaat :

fleche de décoration