FR NL

ABY, van abdij tot culturele pool

In het kort

De abdij van Vorst wordt omgevormd tot een culturele pool dat diverse instellingen op één plek samenbrengt: de academie voor Muziek, Woord en Dans, de Franstalige bibliotheek, het cultureel centrum BRASS, het jeugdhuis en de jeugddienst van de gemeente.

Algemene informatie & documenten

Beschrijving van het project

De abdij is een bijzonder stuk erfgoed in het historische hart van Vorst. De laatste jaren werd de site steeds minder benut. Gezien de wens om cultuur naar het hart van Vorst te brengen, besloot de gemeente de site een nieuwe bestemming te geven. Om dit te verwezenlijken, is er een reconversie nodig.

Dit staat er op het programma:

  • Restauratie en de renovatie van de bestaande gebouwen
  • Constructie van verschillende nieuwe gebouwen, waaronder de Bibliotheek, met voorafgaandelijk de afbraak van de huizen gelegen op de Brusselsesteenweg
  • Restauratie en herwaardering van de tuinen o.a.
    • Herinrichting van de bestaande tuinen
    • Gedeeltelijke herinrichting van de Abdissenstraat
    • Herinrichting van de « bezoekersparking » Audi

Meer info over de invulling van het project ABY >>>

Algemene informatie

Status van het project

In uitvoering

Gemeente(n)

Vorst

Domein

Patrimonium / Cultuur

In samenwerking met

gemeente Vorst

PDF-documenten

Stedenbouwkundige vergunning

Bouwvergunning ABY Wijzigingsvergunning

Evolutie van het project

Programma

In deze fase stelt Beliris in overleg met de projectpartners, eigenaars en beheerders, een behoeftenprogramma op en controleert de technische en budgettaire haalbaarheid van het project.

Opdracht studies

Tijdens deze fase publiceert Beliris de overheidsopdracht voor de studies en duidt het ontwerpteam aan die de studies zal uitvoeren die nodig zijn om een project van kwaliteit te realiseren.

Studies

Tijdens deze fase voert het ontwerpteam, in overleg met Beliris, de voorbereidende studies uit, en ontwerpt een voorontwerp, dat door alle partners moet worden gevalideerd.

Vergunning

Tijdens deze fase stelt het ontwerpteam de dossiers op voor de stedenbouwkundige en/of milieuvergunningen. Beliris dient deze in bij het Brussels Gewest, die deze onderzoekt en de vergunning toekent.

Opdracht van werken

Tijdens deze fase publiceert het projectteam de overheidsopdracht voor werken en duidt de aannemer aan die ze zal uitvoeren.

Werken

Tijdens deze fase wordt het project dat goedgekeurd werd door de partners uitgevoerd door de aannemer onder toezicht van Beliris en het ontwerpteam die de werken dagelijks opvolgen

Oplevering

Tijdens deze fase keurt de bouwheer het einde van de werken goed, met of zonder opmerkingen. De aannemer voert de laatste werken uit en het project wordt overgedragen aan zijn beheerders en eigenaars. Beliris sluit het dossier af met de definitieve afrekening.

Blijf op de hoogte

BELIRIS FOD Mobiliteit en Vervoer Vooruitgangstraat 56 1210 Sint-Joost-ten-Node

Schrijf je in
op onze nieuwsbrief

fleche de décoration
Deze website gebruikt cookies om uw gebruikservaring te verbeteren.
Ik ga akkoord
Meer info

Contacteer ons
per telefoon

0800 11 299 9u-16u
Bekijk het
multimodale plan
BELIRIS FOD Mobiliteit en Vervoer Vooruitgangstraat 56 1210 Sint-Joost-ten-Node info.beliris@mobilit.fgov.be icone de transport Noordstation - Rogier

Contacteer ons
via mail

fleche décoration

Vraag 1/6

Erreur

Resultaat :

fleche de décoration