FR NL

Hector Denis-gebouw: restauratie

In het kort

In het kader van een groots renovatieproject van leegstaande woningen beheerd door de coöperatieve vereniging Floréal in Watermaal-Bosvoorde, ondernam Beliris de restauratie van het in 2001 geklasseerde gebouw Hector Denis op het Aartshertogenplein.

Status van het project

Afgewerkt

Betrokken gemeente(n)

Watermaal-Bosvoorde

Einde werken

winter 2018

Budget

€ 8.000.000 (werken + studie)

Studiebureau(s)

Jourdain Architectes Associés, JZH & Partners

Domein

Gebouwen / woningen

Aannemer(s)

Thiran, CBMI

Er beantwoordt geen document aan uw zoekopdracht.

Een ander document nodig? Contacteer ons

Beschrijving van het project

Het gebouw Hector Denis werd begin jaren ’30 gebouwd in een boogvorm, zodat het de vorm van het plein volgt. Het project omvatte de volledige renovatie van de gemeenschappelijke ruimtes en de flats, die voorzien werden van alle modern comfort, verschillende energiebesparende ingrepen en de restauratie van de gevels, waarbij de integriteit van dit architecturale erfgoed werd bewaard. Uiteindelijk werden 44 woningen nieuw leven ingeblazen en ter beschikking gesteld.

Deel het project

Image de fond des icones Strijd tegen de klimaatverandering Verantwoord verbruik Gendergelijkheid Duurzame steden en gemeenschappen Geen armoede Rechtvaardigheid en vrede Kwaliteitsvol onderwijs Geen honger Goed werk en economische groei Drinkbaar water Gezondheid en welzijn Geen discriminatie Hernieuwbare energie Samenwerking voor werelddoelen Bescherming van fauna en flora Innovatie en infrastructuur

Een duurzaam project

De geklasseerde gevels werden gerestaureerd met behoud van hun onbetwistbare patrimoniale charme, maar met de nodige energiebesparende ingrepen. De muren werden langs binnen geïsoleerd met duurzaam en natuurlijk materiaal, net zoals het dak en het plafond van de kelder. De lucht in de appartementen worden gezuiverd door een ventilatie van systeem D, die warmte recupereert dankzij een dubbele luchtstroom. De vensters werden uitgerust met dubbel glas en de koudebruggen werden geëlimineerd.

Ontdek onze duurzame acties

Blijf op de hoogte

BELIRIS FOD Mobiliteit en Vervoer Vooruitgangstraat 56 1210 Sint-Joost-ten-Node

Schrijf je in
op onze nieuwsbrief

fleche de décoration
Deze website gebruikt cookies om uw gebruikservaring te verbeteren.
Ik ga akkoord
Meer info

Contacteer ons
per telefoon

0800 11 299 9u-16u
Bekijk het
multimodale plan
BELIRIS FOD Mobiliteit en Vervoer Vooruitgangstraat 56 1210 Sint-Joost-ten-Node icone de transport Noordstation - Rogier

Contacteer ons
via mail

fleche décoration

Vraag 1/6

Erreur

Resultaat :

fleche de décoration