FR NL
FR NL

Nieuwstraat: de bestrating is klaar

9 juli 2020

De laatste steen is gelegd, en daarmee is het toekomstige eindresultaat al goed te zien. Wandelaars en koopjesjagers profiteren al vollop van de nieuwe inrichting.  In het kader van de coronacrisis zorgde Stad Brussel voor speciale bewegwijzering om het behoud van afstand tussen de bezoekers in goede banen te leiden.

Een rij bomen in de autovrije Koolstraat vormen met de gerecupereerde granieten banken een gezellige plek om even uit te rusten. Hier zullen nog 4 bomen in potten en 4 houten banken aan worden toegevoegd. Ook het waterresservoir en het technisch lokaal van de fontein moeten nog geïnstalleerd worden, evenals de verlichting.

“Weer een stukje Brussel dat verfraait! En niet zomaar een stukje, maar dé grootste winkelstraat van België. Niet enkel Brusselaars, bezoekers en toeristen maar ook de 4 000 werknemers die 6 dagen op 7 zorgen voor een aangename winkelervaring, kunnen vanaf nu genieten van een nieuwe en autoluwe winkelstraat.” aldus Philippe Close, burgemeester van de Stad Brussel.

“Dat dit project zijn einde nadert, is goed nieuws,” vult eerste minister Sophie Wilmès, belast met Beliris, aan. “Dankzij de teams van Beliris en de aannemer konden de werken uitgevoerd worden met behoud van de activiteiten van deze commerciële ader. We beseffen dat vele handelaars hebben geleden onder de huidige ciris, en deze herinrichting is dus ook symbolisch belangrijk.”

Ans Persoons, schepen van Stedenbouw en Openbare ruimte: “We willen mensen aanmoedigen om in het hart van Brussel te komen winkelen, en een aangename omgeving speelt daarbij een belangrijke rol. Daarom beperkten we ons bij deze heraanleg niet tot de bekende shoppingstraat, maar namen we ook de zijstraten onder handen. Voldoende plek voor terrasjes, een fontein in de Koolstraat, 15 extra bomen, … winkelen en flaneren gaan hier hand in hand.  Met deze opfrisbeurt willen we benadrukken dat de Nieuwstraat niet alleen een straat met een geschiedenis is, maar ook en vooral een bloeiende toekomst heeft.”

“De herinrichting van de Nieuwstraat biedt deze drukke winkelstraat een kwaliteitsruimte die deze zomer een stimulerende commerciële aantrekkingskracht zal hebben", zegt Fabian Maingain, schepen van economische zaken.

Ook handelaarsvereniging Shopera verheugt zich over de nieuwe inrichting: “De meest bezochte en gekende winkelstraat van ons land steekt in een nieuw jasje. We kijken er alvast naar uit om haar als scène te zien van allerhande stadsanimaties, zowel culturele, artistieke als commerciële. Indien de sanitaire maatregelen het toelaten, zullen we de nieuwe aankleding vieren op 3 en 4 oktober 2020. Bij deze nodigen we alvast alle Brusselaars, Belgen en internationale toeristen uit om deze Brusselse trekpleister te herontdekken.”

Contacteer een woordvoerder

Ontvang onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte

BELIRIS FOD Mobiliteit en Vervoer Vooruitgangstraat 56 1210 Sint-Joost-ten-Node

Schrijf je in
op onze nieuwsbrief

fleche de décoration
Deze website gebruikt cookies om uw gebruikservaring te verbeteren.
Ik ga akkoord
Meer info

Contacteer ons
per telefoon

0800 11 299 9u-16u
Bekijk het
multimodale plan
BELIRIS FOD Mobiliteit en Vervoer Vooruitgangstraat 56 1210 Sint-Joost-ten-Node icone de transport Noordstation - Rogier

Contacteer ons
via mail

fleche décoration

Vraag 1/6

Erreur

Resultaat :

fleche de décoration