FR NL
FR NL

Een onderwaterrobot doet onderzoek voor de toekomstige metrolijn 3

16 februari 2018

In het kader van de uitbreiding van metrolijn 3, onderzoekt Beliris vandaag met behulp van een onderwaterrobot een oude doorgang onder de sporen nabij het Noordstation.

Het doel van het onderzoek: de structurele kwaliteit controleren van een oude ondergelopen doorgang onder de sporen. De toegang bevindt zich in de Aarschotstraat ter hoogte van het kruispunt met de Rogierstraat en dateert van het begin van de 20e eeuw. De tunnel bevindt zich onder de sporen van het Noordstation, waar de aansluiting zal worden gemaakt tussen de bestaande premetrotunnel naar Albert en de nieuwe tunnel naar Bordet.

De robot, bestuurd door een specialist, zal de tunnel induiken voor een inspectie. Met behulp van camera’s en sonar zal de staat van de tunnel worden geanalyseerd: het draagvermogen, de aanwezigheid van objecten, de stabiliteit, … De doorgang zou mogelijk dienst kunnen doen als toegangsweg tot de bouwgalerijen voor de uitbreidingswerken van de metro naar Bordet, maar moet hiervoor voldoen aan bepaalde vereisten.

Door de resultaten van het onderzoek zal Beliris de studies voor de uitbreiding van de metro kunnen verfijnen. Deze informatie is essentieel om de situatie op het terrein te kunnen inschatten en op basis hiervan de werken te plannen. 

Momenteel loopt er ook een geotechnische proevencampagne langs het traject van de toekomstige metrolijn 3 tussen het Noordstation en Bordet. Meer info op www.metro3.be. 

Contacteer een woordvoerder

Ontvang onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte

BELIRIS FOD Mobiliteit en Vervoer Vooruitgangstraat 56 1210 Sint-Joost-ten-Node

Schrijf je in
op onze nieuwsbrief

fleche de décoration
Deze website gebruikt cookies om uw gebruikservaring te verbeteren.
Ik ga akkoord
Meer info

Contacteer ons
per telefoon

0800 11 299 9u-16u
Bekijk het
multimodale plan
BELIRIS FOD Mobiliteit en Vervoer Vooruitgangstraat 56 1210 Sint-Joost-ten-Node info.beliris@mobilit.fgov.be icone de transport Noordstation - Rogier

Contacteer ons
via mail

fleche décoration

Vraag 1/6

Erreur

Resultaat :

fleche de décoration