FR NL
FR NL

Beliris renoveerde 44 appartementen in Watermaal-Bosvoorde

29 januari 2019

Beliris legt de laatste hand aan de restauratie en renovatie van het Hector Denisgebouw aan de Aartshertogensquare in Watermaal-Bosvoorde. De federale dienst die de uitstraling van Brussel bevordert investeerde € 6,5 miljoen om deze erfgoedparel van de tuinwijk Le Logis-Floréal in ere te herstellen. Dit in 1930 gebouwde en sinds 2001 beschermde wooncomplex was aan modernisering toe en moest aan de veiligheids- en comfortnormen worden aangepast om de nieuwe huurders te verwelkomen. 

In het kader van een grootschalig vernieuwingsproject voor de woningen in het beheer van de sociale huisvestingsmaatschappij Le Logis-Floréal, renoveerde Beliris samen met studiebureau Jourdain Architectes Associés en aannemer Thiran de appartementen en gemeenschappelijke ruimtes van dit prachtige complex met zijn kenmerkende raamkleur. 

Sommige appartementen die voorheen geen sanitair hadden, kregen een badkamer met bad, lavabo en plaats voor een wasmachine, en een apart toilet.  

De renovatie zorgde ook voor een beter binnenklimaat met dubbelstroomventilatie met warmteterugwinning en een efficiënte, energiezuinige verwarming. De appartementen werden bovendien uitgerust met dubbele beglazing, zodat toekomstige huurders minder energie zullen verbruiken. Er werd ook aandacht besteed aan de akoestiek, met een goede vloer- en plafondisolatie, dubbele muren tussen de appartementen en een soepele vloerbekleding. 

Dankzij de ingenieuze herindeling van de ruimte was er plaats voor een grotere keuken, woonkamer en slaapkamers. Het gebouw bevat in totaal 44 appartementen met één tot drie slaapkamers. De appartementen werden zo ingedeeld dat het gebruik van de lift tot een minimum wordt beperkt en ze goed bereikbaar zijn voor de hulpdiensten. Bovendien zorgt die indeling voor meer lichtinval. De meeste appartementen zijn doorzonwoningen die profiteren van de ideale situering van het gebouw.  

In het gebouw werden fietsenstallingen en afvalsorteerlokalen ingericht. De kelders werden anders ingedeeld om de nodige technische uitrustingen te kunnen installeren en tegelijkertijd een eigen kelder voor elke woning te behouden. De gemeenschappelijke ruimtes en kleedkamers van de rugbyclub bleven intact en behouden hun oorspronkelijke functie. 

De beschermde gevels, met hun onmiskenbare erfgoedwaarde, werden langs de binnenzijde geïsoleerd met natuurlijke en duurzame materialen, net als het dak en de kelderplafonds.

Contacteer een woordvoerder

Ontvang onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte

BELIRIS FOD Mobiliteit en Vervoer Vooruitgangstraat 56 1210 Sint-Joost-ten-Node

Schrijf je in
op onze nieuwsbrief

fleche de décoration
Deze website gebruikt cookies om uw gebruikservaring te verbeteren.
Ik ga akkoord
Meer info

Contacteer ons
per telefoon

0800 11 299 9u-16u
Bekijk het
multimodale plan
BELIRIS FOD Mobiliteit en Vervoer Vooruitgangstraat 56 1210 Sint-Joost-ten-Node icone de transport Noordstation - Rogier

Contacteer ons
via mail

fleche décoration

Vraag 1/6

Erreur

Resultaat :

fleche de décoration