FR NL
FR NL

Vooruitgang ondanks de modder in het park van Vorst

10 juni 2024 -

Ondanks de regen wordt er gestaag verder gewerkt in het park van Vorst en dat zie je. Alle beplantingen zijn gedaan (op een paar lokale werfzones na) en de paden vlotten nu genoeg om te kunnen hopen het merendeel voor het bouwverlof te kunnen openen.

In het stuk tussen Villalaan en Kemmelberglaan worden stukje bij beetje de Komexpaden aangelegd. Dit is een waterdoorlatende halfverharding met natuurlijke uitstraling die, in tegenstelling tot dolomiet, niet zal uitslijten door de regen.

Voor de borduren en goten is het puzzelen met de grotendeel gerecupereerde kasseien, die allemaal verschillende afmetingen hebben.

De paden rond het tuiniersgebouw (kant Kon. Maria-Hendrikalaan) wachten enkel nog tot de borduren en goten gevoegd zijn, en de beton gekogelstraald, een speciale techniek die het pad de look and feel van dolomiet zal geven.

De treden van de trappen worden met een kraantje op hun plaats gelegd. De bermen langs het park en de flanken van de heuvel werden van alle onkruid ontdaan en beplant met maagdenpalm en sneeuwbes als bodembedekker.

Op de heuvel moet enkel nog het spiralende pad en de top van de heuvel moeten nog verder afgewerkt worden.

Op het pad nabij bushalte Kemmelberg is het nog een komen en gaan van zware kranen, allemaal uitgerust met rupsbanden om de modder het hoofd te bieden.

Dit is een belangrijke toegangsweg naar het midden van het park, waar de octogoon al wat vorm begint te krijgen. Hier is het echter nog een echte modderpoel, en op sommige stukken haast drijfzand, wat de werken hier bemoeilijkt.

Deze twee zones, octogoon en heuvel, zullen de laatste zijn om af te werken. Vanaf midden juli wordt het merendeel van het park geopend, en zullen enkel deze twee zones, de toegangswegen hiernaartoe en de speeltuin, die vanaf september door de gemeente wordt ingericht, nog werfzone zijn.

Als de regen en modder niet te veel roet meer in het eten gooit, zou het park in de loop van de herfst 2024 klaar zijn.

Werfzone vanaf 10 juni

 

Werfzone vanaf midden juli

 

 

Deze website gebruikt cookies om uw gebruikservaring te verbeteren.
Ik ga akkoord
Meer info

Contacteer ons
per telefoon

0800 11 299 9u-16u
Bekijk het
multimodale plan
BELIRIS FOD Mobiliteit en Vervoer Vooruitgangstraat 56 1210 Sint-Joost-ten-Node info.beliris@mobilit.fgov.be icone de transport Noordstation - Rogier

Contacteer ons
via mail

fleche décoration

Vraag 1/6

Erreur

Resultaat :

fleche de décoration