FR NL
FR NL

Kies de naam voor de brug aan Ninoofsepoort

 

Sinds begin juni 2021 is het Brussels kanaal twee voetgangersbruggen rijker. De Federale Staat en het Brusselse Gewest, met bouwheer Beliris, creëren met deze bruggen efficiëntere verbindingen voor voetgangers en fietsers tussen de verschillen wijken langs het kanaal. Gedurende de hele zomer zal er aan de overgang van de bruggen gewerkt worden. Op 4 september volgt een inhuldiging en kunnen de eerste fietsers en voetgangers de brug betreden.

Stad Brussel en de Gemeente Molenbeek, bevoegd voor de naamgeving van de publieke ruimte en infrastructuur op hun grondgebied, schuiven elk drie namen naar voor. In lijn met het beleid omtrent de vervrouwelijking van de openbare ruimte, worden drie vrouwennamen voorgesteld.  De hele zomer lang kunnen inwoners stemmen op de naam die zijn of haar voorkeur geniet. De namen met de meeste stemmen zullen officieel verbonden worden aan de bruggen.

De drie namen die Stad Brussel naar voor schuift:

  1. Fatima Mernissi, ze was een vooraanstaande Marokkaanse sociologe die van groot belang was in de ontwikkeling van het feminisme in de moslimwereld. Haar boek uit 1975, Achter de sluier: De islam en de strijd tussen de seksen, leverde haar de bijnaam Simone de Beauvoir van de Maghreb op. Haar werk verkent de relatie tussen macht, gender en islam en slaat bruggen tussen het Westen en de Arabische wereld.
     
  2. Frie Leysen, een absoluut begrip in de cultuurwereld. Als oprichtster van het Kunstenfestivaldesarts bouwde ze niet enkel bruggen tussen de Franstalige en Nederlandstalige gemeenschappen, maar zette ze Brussel ook internationaal op de culturele kaart.
     
  3. Gravin Van Vlaanderen, een naam die gelinkt is aan de locatie van de brug. De Gravin Van Vlaanderen is een symbool voor alle vrouwen die in de schaduw van hun man leefden.

Hoe te stemmen?

Klik op de volgende link om te stemmen voor de naam die uw voorkeur voor de bruggen krijgt : https://mobilite-mobiliteit.brussels/nl/news/voetgangersbruggen.

Stemmen kan van 23 juli tot 15 augustus 2021.

Deze website gebruikt cookies om uw gebruikservaring te verbeteren.
Ik ga akkoord
Meer info

Contacteer ons
per telefoon

0800 11 299 9u-16u
Bekijk het
multimodale plan
BELIRIS FOD Mobiliteit en Vervoer Vooruitgangstraat 56 1210 Sint-Joost-ten-Node icone de transport Noordstation - Rogier

Contacteer ons
via mail

fleche décoration

Vraag 1/6

Erreur

Resultaat :

fleche de décoration