FR NL
FR NL

Skatepark geopend met buurtfeest

6 juni 2024 -

Gisteren openden Beliris en Leefmilieu Brussel het skatepark onder de Suzan Danielbrug met een groot buurtfeest. Initiaties skateboarden met vzw Sk8boarders en Bx’elles, voetbalwedstrijden in de sportkooien, volksspellen in de picknickzone en een jamsessie brachten leven in het park.

Het is de tweede zone van het park dat wordt opengesteld voor het publiek. De laatste zone, tussen het skatepark en de Redersbrug, bevindt zich in de laatste rechte lijn. Het laatste stuk van de promenade langs het kanaal en het grote grasveld zouden in de loop van deze zomer klaar zijn.

Het werd ontworpen in overleg met Brusselse skaters, en zowel ontwerpbureau Carve als aannemer Antidote zijn zelf fervente skateboarders. Met een oppervlakte van 2.150 m² is het een van de grootste outdoor skateparken van België, en de bowl van 3 meter diep is de diepste van België.

De uitvoering van het betonoppervlak is het belangrijkst. Hoe gladder, hoe beter. Zo kan een skater een hele tijd voortrollen zonder te hoeven steppen. En dat was voor grote delen van het skatepark handwerk.

Bijzonder is ook dat het skatepark het landhoofd van de Suzan Danielbrug integreert als verticale hindernis in het skatepark.

Deze website gebruikt cookies om uw gebruikservaring te verbeteren.
Ik ga akkoord
Meer info

Contacteer ons
per telefoon

0800 11 299 9u-16u
Bekijk het
multimodale plan
BELIRIS FOD Mobiliteit en Vervoer Vooruitgangstraat 56 1210 Sint-Joost-ten-Node info.beliris@mobilit.fgov.be icone de transport Noordstation - Rogier

Contacteer ons
via mail

fleche décoration

Vraag 1/6

Erreur

Resultaat :

fleche de décoration