FR NL
FR NL

De ruwbouw voor de uitbreiding van Toone is klaar!

De werken naast het theater Toone beginnen aan een nieuwe etappe. Na de stabiliteitswerken waaronder de renovatie van de houten structuurelementen, werden de daken van drie huizen vernieuwd. Daarmee is de ruwbouw klaar en kan er gestart worden met de plaatsing van het buitenschrijnwerk, de plaatsing van de speciale technieken en de afwerking.

Op verzoek van de Directie Monumenten en Landschappen werden de houten structuurelementen van de huizen behouden, wat niet evident is voor huizen uit de 18e eeuw. Het hout had veel te lijden gehad onder vocht, houtworm en ander ongedierte. Een expert ging na welk hout nog in voldoende staat was om te recupereren. De balken werden opgekuist, hier en daar werden de uiteindes verwijderd en vervangen door nieuw hout,. Een ingenieur testte de draagkracht van de balken om na te gaan of deze voldeden aan de huidige vereisten. Om de draagkracht te verhogen werd waar nodig nog een tweede, nieuwe balk toegevoegd boven de oorspronkelijke. Op suggestie van Socotec, die de technische controle uitvoerde,  werden langsheen deze balken, metalen liggers bevestigd, die de draagkracht verzekeren in geval van brand. Deze liggers zullen verborgen gaan achter het valse plafond.

Op de gelijkvloers werden de oude ramen reeds vervangen door stalen ramen met dubbel glas. Op de bovenverdieping komen nieuwe houten ramen naar het oorspronkelijke model. Deze staan momenteel nog te drogen in het atelier. 

 

Meer info over dit project

Deze website gebruikt cookies om uw gebruikservaring te verbeteren.
Ik ga akkoord
Meer info

Contacteer ons
per telefoon

0800 11 299 9u-16u
Bekijk het
multimodale plan
BELIRIS FOD Mobiliteit en Vervoer Vooruitgangstraat 56 1210 Sint-Joost-ten-Node icone de transport Noordstation - Rogier

Contacteer ons
via mail

fleche décoration

Vraag 1/6

Erreur

Resultaat :

fleche de décoration