FR NL
FR NL

Eerste steenlegging van het nieuwe Jules Bordet Instituut

13 mei 2014 -
Project: Beliris

Vandaag wordt de eerste steen van het nieuwe Jules Bordet Instituut, een geïntegreerd verpleegcentrum voor kankerbestrijding, dat internationale bekendheid geniet en als referentiecentrum geldt voor de toekomstige Universitaire kankerpool van Brussel (ULB- Jules Bordet Instituut) gelegd, in aanwezigheid van de belangrijkste persoonlijkheden die dit project steunen sinds het onstaan ervan en die het in de nabije toekomst leven zullen inblazen. Het nieuwe Insituut opent zijn deuren op de Campus Erasmus van de ULB in 2018. Beliris investeert in dit project met een financiering van € 20 miljoen.

De reconstructie van het Bordet Instituut op dezelfde campus als het Erasmus Ziekenhuis is een belangrijke etappe zowel op Belgisch als op internationaal niveau, betreffende de behandeling van en de zorgverlening aan kankerpatiënten. Het Instituut zal de actuele capaciteit vergroten door uit te breiden van 160 naar 250 bedden en 40 opnameplaatsen per dag. Het zal alle verpleegkundige diensten omvatten en gebruik maken van de meest vooruitstrevende medische technologieën, die essentieel zijn voor het verlenen van spitstechnologische, multidisciplinaire oncologische zorg en zal eveneens belangrijke infrastructuren integreren voor klinisch en translationeel onderzoek. 

Deze website gebruikt cookies om uw gebruikservaring te verbeteren.
Ik ga akkoord
Meer info

Contacteer ons
per telefoon

0800 11 299 9u-16u
Bekijk het
multimodale plan
BELIRIS FOD Mobiliteit en Vervoer Vooruitgangstraat 56 1210 Sint-Joost-ten-Node icone de transport Noordstation - Rogier

Contacteer ons
via mail

fleche décoration

Vraag 1/6

Erreur

Resultaat :

fleche de décoration