FR NL
FR NL

Heraanleg van de zuidkant van het Leopoldpark ingehuldigd

De werken zijn zo goed als rond in het Leopoldpark, en grote delen werden reeds opengesteld voor het publiek, waaronder de speeltuin. Tot groot plezier van de kinderen en wandelaars die vandaag alles officieel mochten inwijden.

De speeltuin was dringend aan vernieuwing toe, en pronkt nu met vier schommels, een grote glijbaan, en een zandbak. De kleurrijke rubbervloeren zorgen niet alleen voor een vrolijk accent, maar ook voor de nodige valdemping. In de zandbak spelen de kinderen rond en op kleine standbeelden van pinguïns, een knipoog naar het verleden van het park, dat oorspronkelijk een dierentuin was.

Verder werden de bestaande paden in deze zone vernieuwd, evenals de plantsoenen. Om toekomstige erosie en slijtage te voorkomen, voorzag studiebureau MSA en NEY & Partners een doordachte afvoer van het regenwater, met een afwateringssysteem onderaan de beboste zone, een watercollectietank onder de speeltuin en zones voor natuurlijke infiltratie. 

Het nieuwe deel omvat een wandelpad dat in een lus door een bosrijk deel van het park loopt dat voorheen ontoegankelijk was voor het publiek, een terras voor de Eggevoorttoren, een middeleeuwse toren.

Deze website gebruikt cookies om uw gebruikservaring te verbeteren.
Ik ga akkoord
Meer info

Contacteer ons
per telefoon

0800 11 299 9u-16u
Bekijk het
multimodale plan
BELIRIS FOD Mobiliteit en Vervoer Vooruitgangstraat 56 1210 Sint-Joost-ten-Node icone de transport Noordstation - Rogier

Contacteer ons
via mail

fleche décoration

Vraag 1/6

Erreur

Resultaat :

fleche de décoration