FR NL
FR NL

Officiële inhuldiging van de heringerichte Leopold III-laan

14 april 2014 -

Vandaag huldigen Beliris, Brussel-Mobiliteit en MIVB de heringerichte Leopold III-laan en de verlenging van tramlijn 62. 

De Leopold III-laan menselijker en toegankelijker maken, veiliger voor voetgangers, fietsers en het openbaar vervoer en tegelijk het verkeer vlotter laten verlopen voor automobilisten die naar Brussel-centrum of de bedrijven en instellingen langsheen deze verkeersas rijden, dat was wat de verschillende partners van dit project voor ogen hadden met de herinrichting van de Leopold III-laan. Die verkeersader, die elke dag door duizenden mensen wordt gebruikt, kampte immers met verkeersopstoppingen, een moeilijke bereikbaarheid van de omliggende bedrijven in volle groei en een beperkt aanbod van het openbaar vervoer, en werd dan ook volledig herdacht. 

De verschillende interventies, meer bepaald de aanleg van de NAVO-tunnel die het doorgaand verkeer scheidt van het plaatselijk verkeer, de verlenging van de tramlijn 62 in eigen bedding en de verschillende veilige voorzieningen voor fietsers en voetgangers moedigen de actieve mobiliteit aan en vergemakkelijken verplaatsingen.

Deze website gebruikt cookies om uw gebruikservaring te verbeteren.
Ik ga akkoord
Meer info

Contacteer ons
per telefoon

0800 11 299 9u-16u
Bekijk het
multimodale plan
BELIRIS FOD Mobiliteit en Vervoer Vooruitgangstraat 56 1210 Sint-Joost-ten-Node icone de transport Noordstation - Rogier

Contacteer ons
via mail

fleche décoration

Vraag 1/6

Erreur

Resultaat :

fleche de décoration