FR NL
FR NL

Tweede leven voor opvangcentrum Middaglijn

Vandaag werd het nieuwe dag- en opvangcentrum voor hulpbehoevende volwassenen met grote afhankelijkheid in Sint-Joost-ten-Node ingehuldigd. Beliris ondernam hiervoor een duurzame reconversie van twee gebouwen in de Middaglijnstraat en creëerde zo een modern opvangcentrum aangepast aan de noden van zijn toekomstige bewoners. Er werd meer dan 4 miljoen euro geïnvesteerd in dit project. 

De dagopvang wordt ondergebracht in het 19de eeuws herenhuis aan de straatkant. Het huis, dat jarenlang gebruikt werd door krakers en te lijden had onder huiszwam, kreeg een grondige renovatie met de nodige aanpassingen voor de toekomstige gebruikers. Zo werden o.a. hellingen en een lift geïnstalleerd voor rolstoelgebruikers. In dit gebouw komen de activiteitenruimtes en de snoezelruimte van de dagopvang, het onthaal en de bureaus. De achterliggende bijgebouwen werden omgebouwd tot een nachtverblijf met twintig kamers, twee polyvalente ruimtes, een ziekenboeg, een salon en een gemeenschappelijke eetzaal. Dankzij de patio’s komt er veel natuurlijk licht binnen en de gekozen diffuse verlichting heeft een rustgevende invloed op de bewoners. Verschillende elementen geven de reconversie een duurzame toets: het systeem van waterrecuperatie, het groendak en een maximale isolatie die het energieverbruik tot een minimum beperkt. De binnenplaats werd volledig heraangelegd, zodat de toekomstige bewoners kunnen genieten van een stadstuin.

Meer info hier.

Deze website gebruikt cookies om uw gebruikservaring te verbeteren.
Ik ga akkoord
Meer info

Contacteer ons
per telefoon

0800 11 299 9u-16u
Bekijk het
multimodale plan
BELIRIS FOD Mobiliteit en Vervoer Vooruitgangstraat 56 1210 Sint-Joost-ten-Node icone de transport Noordstation - Rogier

Contacteer ons
via mail

fleche décoration

Vraag 1/6

Erreur

Resultaat :

fleche de décoration