FR NL
FR NL

Werven heropenen in tijden van Corona

21 april 2020

In deze uitzonderlijke tijden is de gezondheid van onze medewerkers, onze partners, en alle andere mensen onze eerste zorg. Om mee de verspreiding van het Covid 19-virus tegen te gaan, werden onze werven 3 weken stilgelegd. Na zorgvuldig overweging, na advies van onze preventieadviseurs en in nauw overleg met onze aannemers en het volledige projectteam, zullen op verschillende werven de werken opnieuw opgestart worden. Op de centrumlanen worden vanaf vandaag, maandag 20 april, de werken hernomen. De andere projecten zullen, afhankelijk van de werkomstandigheden en de situatie ter plaatse, stukje met beetje volgen.

Het hernemen van de werken gaat uiteraard gepaard met de nodige veiligheidsmaatregelen en gedegen begeleiding van onze medewerkers en partners. Zo wordt er een opleiding voorzien, gecreëerd in samenwerking met de preventiedienst van de FOD Mobiliteit en Vervoer, over het correct gebruik van beschermingsmiddelen, hoe je moet handelen om besmetting te voorkomen, hoe werfbezoeken en vergaderingen op een veilige manier georganiseerd kunnen worden...

Verder bezorgt de aannemer de arbeiders beschermingskits met thermometers, mondmaskers, handschoenen, hydroalcoholische gel, enz. De werkprocedures worden aangepast in het kader van de veiligheid: materiaal en gereedschap ontsmetten, vervoer van medewerkers aangepast aan de social distancing, en andere creatieve ingrepen om de nodige afstand te kunnen bewaren zoals het verlengen van de klemmen om stoepranden te plaatsen of extra machines inzetten.

Al deze maatregelen zullen worden opgevolgd door de veiligheids- en gezondheidscontroleur, die aanwezig zal zijn bij het hernemen van de werken. Verder wordt er ook een contactpersoon aangeduid voor de arbeiders, worden er affiches opgehangen omtrent de veiligheidsmaatregelen en de nodige opleidingen voorzien.

Zoals sinds het begin van de lockdown, blijven de teams van Beliris dagelijks in de weer om projecten op te volgen, zowel die in studiefase als in bouwfase. Dankzij de massale digitalisering van onze processen van de afgelopen jaren, werden de activiteiten die een effectieve aanwezigheid op kantoor vereisen drastisch verlaagd. We gebruiken een platform voor het uitwisselen van documenten met onze externe partners en er is één enkel aanspreekpunt voor hen opgezet. Post en handtekenen verlopen digitaal en al onze medewerkers zijn uitgerust voor telewerk. Telewerk blijft de norm voor alle functies waarvoor dit mogelijk is.

Deze website gebruikt cookies om uw gebruikservaring te verbeteren.
Ik ga akkoord
Meer info

Contacteer ons
per telefoon

0800 11 299 9u-16u
Bekijk het
multimodale plan
BELIRIS FOD Mobiliteit en Vervoer Vooruitgangstraat 56 1210 Sint-Joost-ten-Node icone de transport Noordstation - Rogier

Contacteer ons
via mail

fleche décoration

Vraag 1/6

Erreur

Resultaat :

fleche de décoration