FR NL
FR NL

Helmet: tijdelijke bewoning in afwachting van werken

Drie van de zes gebouwen van het Helmetproject zijn sinds juli 2021 tijdelijk bewoond, in afwachting van renovatie. Dit initiatief is het resultaat van een samenwerking tussen De Schaarbeekse Haard en twee organisaties: Woningen 123 en BFUH (Brusselse Federatie van Unie voor Huisvesting). Dit onderwerp stond centraal in het programma van het Zomerfeest, een interne evenement van BGHM dat op 29 juni werd georganiseerd.

In het kader van een renovatieproject van sociale woningen is het gebruikelijk dat woningen leeg komen te staan in afwachting van de start van de werken. In Helmet heeft De Schaarbeekse Haard tijdelijke huurovereenkomsten gesloten met twee verenigingen: BFUH en Woningen 123.

Na een inventarisatie van de inrichting werden werken uitgevoerd om de woningen aan te passen aan de veiligheids-, gezondheids- en bewoonbaarheidsnormen. Het werk omvatte pleisterwerk, herschilderen, installeren van sanitair, vervangen van kranen, vernieuwen van vloeren, aanbrengen van radiatoren en schuren en schaven van deuren.

In totaal zijn er 24 eenheden in gebruik genomen, die onderdak bieden aan mensen die zich in een onzekere situatie bevinden.

Het is de bedoeling dat het tijdelijke bewoningsproject eindigt in december 2024.

Deze website gebruikt cookies om uw gebruikservaring te verbeteren.
Ik ga akkoord
Meer info

Contacteer ons
per telefoon

0800 11 299 9u-16u
Bekijk het
multimodale plan
BELIRIS FOD Mobiliteit en Vervoer Vooruitgangstraat 56 1210 Sint-Joost-ten-Node info.beliris@mobilit.fgov.be icone de transport Noordstation - Rogier

Contacteer ons
via mail

fleche décoration

Vraag 1/6

Erreur

Resultaat :

fleche de décoration