FR NL
FR NL

Jubelpark: Restauratie van het erfgoed is compleet

De laatste omheiningen werden terug geplaatst en daarmee komt het restauratieproject in het Jubelpark tot zijn einde.

Meer dan een kilometer omheining werd in zes fases gedemonteerd en overgebracht naar een gespecialiseerd atelier. Daar werden de hekken afgeschraapt, behandeld tegen roest, geschilderd met lijnolieverf en gepatineerd. De omheining werd na de behandeling zorgvuldig teruggeplaatst.

De prachtige verzameling standbeelden werden gereinigd en hersteld, evenals de verschillende bouwwerken die gebouwd werden ter gelegenheid van verschillende nationale en internationale tentoonstellingen: de Beyaerttoren, de twee exedra’s en de grote balustrades langs de Ridderschapslaan.

Tot slot onderging het paviljoen aan de ingang van het Jubelpark een complete renovatie. Het houtwerk was enorm verouderd en werd daarom zo veel mogelijk hersteld en waar nodig vervangen. De dak- en gevelpannen, die asbest bevatten, werden vervangen door nieuwe exemplaren. Op termijn zal het paviljoen een infopunt en onthaal worden en zullen de parkwachters van Leefmilieu Brussel hier een onderkomen vinden.

 

 

Deze website gebruikt cookies om uw gebruikservaring te verbeteren.
Ik ga akkoord
Meer info

Contacteer ons
per telefoon

0800 11 299 9u-16u
Bekijk het
multimodale plan
BELIRIS FOD Mobiliteit en Vervoer Vooruitgangstraat 56 1210 Sint-Joost-ten-Node icone de transport Noordstation - Rogier

Contacteer ons
via mail

fleche décoration

Vraag 1/6

Erreur

Resultaat :

fleche de décoration