FR NL
FR NL

De rust keert terug in de Basiliek

Een jaar na de start van de werken keert de rust terug in de Basiliek van Koekelberg. De elektrische installaties van dit imposante bouwwerk voldeden al lang niet meer aan de huidige normen. Beliris trok € 835.000 uit om het systeem volledig te vernieuwen.

De vernieuwing van de elektrische installatie was een belangrijke onderneming, essentieel voor de veiligheid van de bezoekers van deze verheven plek waar altijd iets te doen is.

Twee onderstations en 43 verdeelborden werden vernieuwd. Daarnaast werd het asbest van de oude verdeelborden verwijderd. De kabels, die de verschillende verdeelborden verbinden, werden vervangen door nieuwe, brandveilige kabels, die beantwoorden aan de nieuwste regelgeving voor brandveiligheid. Sommige oude kabels waren verweerd en vormden daardoor een reëel gevaar voor het gebouw. Er was 3,102 km kabel nodig om dit klusje te klaren. Het systeem werd ook herbekeken om overstroom en kortsluiting te vermijden.

Ook de noodverlichting werd volledig vernieuwd. Alle armaturen werken op batterijen die voortdurend worden opgeladen via de nieuwe verdeelborden. Bij een stroompanne of in een noodsituatie blijven ze nog enkele uren branden om de bezoekers en het personeel naar buiten te leiden.

Ten slotte kreeg de basiliek een nieuwe brandmeldcentrale. Er werden nieuwe drukknoppen en alarmsirenes geplaatst, die over de hele kerk duidelijk hoorbaar zijn.

Beliris, het Samenwerkingsakkoord tussen de Federale Staat en het Brussels Hoofdstedelijk Gewest, financierde de uitvoering van de werken en handelde in overleg met de Regie der Gebouwen, de vertegenwoordigers van de Basiliek van Koekelberg en de kerkfabriek.

Deze website gebruikt cookies om uw gebruikservaring te verbeteren.
Ik ga akkoord
Meer info

Contacteer ons
per telefoon

0800 11 299 9u-16u
Bekijk het
multimodale plan
BELIRIS FOD Mobiliteit en Vervoer Vooruitgangstraat 56 1210 Sint-Joost-ten-Node icone de transport Noordstation - Rogier

Contacteer ons
via mail

fleche décoration

Vraag 1/6

Erreur

Resultaat :

fleche de décoration