FR NL
FR NL

Een gedenkteken voor het Annie Cordypark

In de schaduw van de OLV-van-Lakenkerk ligt een klein parkje. In 2018 kreeg dit parkje de naam van de Brusselse zangeres en actrice Annie Cordy. Voor deze gelegenheid kwam de bekende Lakense zelfs poseren voor een muurschildering.

Dit parkje maakt deel uit van de herinrichting van de voormalige stationsbuurt en zal een volledige transformatie ondergaan, met onder andere een nieuw speelplein, gemeenschappelijke moestuinen en een serre voor stadslandbouw.

Aangezien de muurschildering nog niet bestond toen de studie werd gelanceerd, maakte die geen deel uit van het project. Het gebouw waarop het staat is oud, bevat asbest en kampt met stabiliteitsproblemen. Geen wonder dus dat in het oorspronkelijk project besloten is om dit gebouw af te breken om ruimte te maken voor een nieuwe inrichting die een echte meerwaarde is voor de buurt.

Uiteraard wensen Beliris en Stad Brussel om een eerbetoon aan Annie Cordy in het park te behouden en samen onderzochten ze de verschillende mogelijkheden. Gezien de vergevorderde staat van verval waarin het gebouw waarop de muurschildering staat verkeert, en om te zorgen dat het gedenkteken in het nieuwe park volledig tot zijn recht komt, is de beste optie om de muurschildering te laten reproduceren door dezelfde kunstenaar.

Ondertussen werd de vergunningsaanvraag ingediend voor het project zoals dit oorspronkelijk bestudeerd werd. Onderdeel van deze procedure is het openbaar onderzoek, het moment waarop burgers geconsulteerd worden en hun mening kunnen geven. Het kunstwerk zal in een latere fase nog aan het project worden toegevoegd.

Een project aanpassen aan een veranderende realiteit is niet ongebruikelijk. Dergelijke projecten lopen over een lange termijn waardoor de situatie kan veranderen in de loop van het project: een veranderende buurt, een nieuwe techniek, of, in dit geval, de oprichting van een gedenkteken. Beliris en Stad Brussel willen alles in het werk stellen om de situatie zo goed mogelijk op te lossen.

Deze website gebruikt cookies om uw gebruikservaring te verbeteren.
Ik ga akkoord
Meer info

Contacteer ons
per telefoon

0800 11 299 9u-16u
Bekijk het
multimodale plan
BELIRIS FOD Mobiliteit en Vervoer Vooruitgangstraat 56 1210 Sint-Joost-ten-Node icone de transport Noordstation - Rogier

Contacteer ons
via mail

fleche décoration

Vraag 1/6

Erreur

Resultaat :

fleche de décoration