FR NL
FR NL

20 jaar voor Brussel

20 september 2013 -
Project: Beliris

Op 15 september 2013 vierde Beliris, het Samenwerkingsakkoord tussen de Federale Staat en het Brussels Hoofdstedelijk Gewest, zijn 20ste verjaardag. Dit akkoord werd ondertekend in 1993 en voorziet in de uitvoering van initiatieven die de nationale en Europese uitstraling van Brussel bevorderen. 

Beliris staat vandaag voor

 • ruim 1,5 miljard euro investeringen in Brussel over een periode van 20 jaar,
 • 115 medewerkers, tegenover 7 bij aanvang,
 • meer dan 1250 initiatieven, in uitvoering of voltooid,
 • expertise in tal van uiteenlopende domeinen,
 • een verscheidenheid aan studie-, bouw-, restauratie- en renovatieprojecten, en
 • een 2 decennia durend partnerschap tussen de federale overheid en de Brusselse instellingen.

De Directie Vervoerinfrastructuur van de FOD Mobiliteit en Vervoer, die verantwoordelijk is voor de uitvoering van al die initiatieven, hield ter gelegenheid van deze verjaardag een receptie, lanceerde een nieuwe website en een Facebookpagina, gaf een verjaardagsbrochure uit en organiseerde haar jaarlijkse werfbezoek.

 • Op vrijdag 20 september bracht Beliris al zijn medewerkers en enkele partners samen op de Schuman-werf voor een feestelijke receptie in hartje Brussel. De receptie startte met een werfbezoek. Daarna volgde een welkomstwoord van Jean-Paul Gailly, Directeur-Generaal Wegvervoer en Verkeersveiligheid, en van Voogdijminister Laurette Onkelinx. De verjaardagstaart werd aangesneden door Directeur Bert De Smedt-Jans en de receptie eindigde met een dansfeest.
 • Beliris onthult zijn nieuwe website. Na enkele weken timmeren pakt Beliris nu uit met een volledig vernieuwde website. U vindt er informatie over de activiteiten en projecten van Beliris en kunt er alle publicaties en nieuwsberichten inkijken. De website oogt frisser en overzichtelijker. Zo kunt u voortaan projecten op categorie of postcode opzoeken. www.beliris.be20-jaar.
 • Doorblader de verjaardagsbrochure van Beliris en ontdek de vele projecten die Beliris de afgelopen 20 jaar in goede banen leidde. U kunt ook een exemplaar hier bestellen. 
 • 20 jaar Beliris, dat verdient een ‘Like’! Meer dan 5 miljoen Belgen zijn actief op Facebook. Dus waarom Beliris niet? Ter gelegenheid van zijn twintigste verjaardag lanceerde Beliris een eigen Facebookpagina. U vindt er het laatste nieuws over de werven van Beliris, persartikels en fotoalbums van projecten. ‘Liken’ kan op www.facebook.bebelirisforbrussels.
 • Het jaarlijkse werfbezoek bracht de medewerkers van Beliris samen rond 4 werven: de omgeving van de NAVO-tunnel met de Leopold III-laan, de voetgangersbrug Bordet in Evere, de sociale woningen aan Lazarushof in Molenbeek en het zwembad Nereus in Ganshoren. 
Deze website gebruikt cookies om uw gebruikservaring te verbeteren.
Ik ga akkoord
Meer info

Contacteer ons
per telefoon

0800 11 299 9u-16u
Bekijk het
multimodale plan
BELIRIS FOD Mobiliteit en Vervoer Vooruitgangstraat 56 1210 Sint-Joost-ten-Node info.beliris@mobilit.fgov.be icone de transport Noordstation - Rogier

Contacteer ons
via mail

fleche décoration

Vraag 1/6

Erreur

Resultaat :

fleche de décoration