FR NL
FR NL

Ontwerpteam gezocht voor voetgangersbrug Beekkant

Het is tijd om de verouderde voetgangersbrug aan station Beekkant te vervangen door een nieuwe oversteek. De ambitie is dubbel: enerzijds moet de nieuwe fiets- en voetgangersbrug net als de huidige, de wijken aan weerszijden met elkaar verbinden. Anderzijds is het de bedoeling om een inclusieve openbare ruimte te creëren die een panoramisch uitzicht biedt over het spoorweglandschap.

De brug vormt het scharnier tussen de vier kwadranten die in het stedenbouwkundig plan van het RPA Weststation werden gedefinieerd en in de nabije toekomst vorm zullen krijgen. Daarom moet de nieuwe brug 24/7 toegankelijk zijn, onafhankelijk van de openingsuren van het metrostation Beekkant. Een goede inpassing in de omgeving en in het bijzonder in het toekomstige park is cruciaal, met gelijkwaardige toegangen aan beide zijden en met hellingen en liften voor het comfort van een breed scala aan gebruikers, waaronder fietsers, personen met beperkte mobiliteit en voetgangers.

Beliris is voor deze opdracht op zoek naar een team van architecten en ingenieurs die de nodige know-how hebben om met de technische randvoorwaarden om te gaan en deze te integreren in een kwalitatief kunstwerk.

Ga naar e-procurement voor meer informatie en stel je kandidaat>>

Deze website gebruikt cookies om uw gebruikservaring te verbeteren.
Ik ga akkoord
Meer info

Contacteer ons
per telefoon

0800 11 299 9u-16u
Bekijk het
multimodale plan
BELIRIS FOD Mobiliteit en Vervoer Vooruitgangstraat 56 1210 Sint-Joost-ten-Node info.beliris@mobilit.fgov.be icone de transport Noordstation - Rogier

Contacteer ons
via mail

fleche décoration

Vraag 1/6

Erreur

Resultaat :

fleche de décoration