Deze website maakt gebruik van cookies. Bedankt om de analytische cookies (Google Analytics) te accepteren.
OK

Energie en comfort voor WIELS

Beliris voerde werken uit in WIELS in Vorst. Het doel was tweeledig: aan de ene kant werd de capaciteit van het kunstencentrum verhoogd en het comfort van de bezoekers verbeterd. Daarnaast werden ook de energieprestaties van het gebouw verbeterd.

Concreet omvatten deze werken de bouw van een toegang naar het panoramische dakterras, de inrichting van een auditorium, de installatie van brandtrappen, de inrichting van keukenruimtes en sanitaire ruimtes, en de herinrichting van technische ateliers. Verder werden bepaalde lokalen geïsoleerd, vensters vervangen en geothermische putten gegraven om het energieverbruik te verminderen.

Deze ingrepen hielden rekening met de beperkingen van de bestaande structuur en de architectuur van het gebouw. Het project bewaarde de integriteit en homogeniteit van de bestaande volumes, terwijl het de nodige uitrustingen toevoegde. Tot slot bood de renovatie de mogelijkheid om de uiteenlopende activiteiten van het kunstencentrum te optimaliseren en zo bij te dragen aan het culturele leven van de wijk en zijn toeristische aantrekkingskracht.

Foto's

  • ©Beliris- K. Burnay
  • ©Beliris- K. Burnay
  • ©Beliris- K. Burnay
  • ©Beliris- K. Burnay
  • ©Beliris- K. Burnay
  • ©Beliris- K. Burnay
  • ©Beliris
  • ©Beliris- K. Burnay
  • ©Beliris- K. Burnay
  • ©Beliris- K. Burnay
  • ©Beliris- K. Burnay
  • ©Beliris- K. Burnay
  • ©Beliris
  • ©Beliris
  • ©Beliris
  • ©AAC Architecture
  • ©AAC Architecture
  • ©WIELS
  • ©WIELS
  • ©AAC Architecture
  • ©AAC Architecture
View more

Laatste nieuws

Documenten

In 't kort

Afgewerkt

Begin:

Lente 2015

Einde:

Winter 2015

Gemeente(s):

Vorst

Type:

Cultuur, sport en patrimonium

Bedrag incl. btw:

2.150.000

Studiebureau(s):

AAC Architecture