Deze website maakt gebruik van cookies. Bedankt om de analytische cookies (Google Analytics) te accepteren.
OK

Josaphat: een nieuwe wijk voor Brussel

Wonen en werken in een park: dat is het visitekaartje van de toekomstige gemengde en duurzame wijk die op het verlaten spoorwegterrein van het voormalige rangeerstation Josaphat is gepland.

Dit uitgestrekte peervormige terrein is weinig bekend en ligt verborgen tussen de Leopold III-laan, de Gilisquetlaan en de Wahislaan. Deze laan scheidt het gebied van het Josaphatpark, waarmee het soms wordt verward. Aan de top van dit uitgestrekte gebied van 24 hectare vinden we het station Evere, op NMBS-lijn 26. Die spoorweg verdeelt de peer nu nog in tweeën, maar in de toekomstige plannen worden die met elkaar verbonden. De ligging op een lijn van het toekomstige GEN, dat nu al een beter bereik heeft doordat de Schuman-Josaphattunnel in werking is genomen, is een van de grote troeven voor de ontwikkeling van een nieuwe duurzame wijk (snelle verbinding naar de luchthaven, de Europese wijk en andere bedrijfsgebieden). Op dit moment bestaat het gebied uit een braakliggend terrein aan weerszijden van de spoorlijn en een industrieterrein dat aan de sporen ligt.

In samenwerking met de Maatschappij voor Stedelijke Ontwikkeling (MSI), die de verstedelijking van dit gebied aanstuurt, zal Beliris de openbare ruimte van de wijk inrichten: wegen en pleinen, 2,8 ha park langs de spoorlijn, 2 voetgangers- en fietsersbruggen, kiosken, …

Meer info op josaphat.brussels

Foto's

  • ©Beliris
  • ©Beliris
  • ©Beliris
  • ©Beliris
View more

Laatste nieuws

In 't kort

Studie lopende

Gemeente(s):

Evere
Schaarbeek

Type:

Mobiliteit

Groene ruimtes

Bedrag incl. btw:

€ 25.000.000

Location