Deze website maakt gebruik van cookies. Bedankt om de analytische cookies (Google Analytics) te accepteren.
OK

Jourdanplein

Het Jourdanplein, een van de meest emblematische plaatsen van Brussel, kreeg een nieuw gezicht: een gedeeltelijke voetgangerszone. Het project wou het plein uitnodigender maken voor bezoekers, markten en volksfeesten.

De heraanleg was de gelegenheid om een beter evenwicht te creëren tussen de verschillende gebruikers en de kwaliteit van het plein te verbeteren. Nu oogt het gezelliger, groener en opener. Het plein werd toegankelijker voor voetgangers en blijft bereikbaar met de wagen dankzij de vrijmaking van een ondergrondse parking met 73 plaatsen in de buurt (project parking Maelbeek). Het plein werd op een duurzame manier geherdefinieerd, zodat het werkelijk kan functioneren als ontmoetingsplek voor de buurtbewoners en de vele bezoekers van de Europese wijk. Aan de westkant loopt het door tot de gevels, zodat er meer plaats is voor terrassen. Een fontein, een verwijzing naar de rivier ‘Broebelaer’ die hier vroeger stroomde, geeft het plein extra aantrekkingskracht.

Na de herinrichting van het Jourdanplein, wordt nu ook de Froissartstraat tot aan de Torekensstraat van gevel tot gevel heraangelegd. De mobiliteit wordt er verbeterd met de toevoeging van een busstrook. Het einde van deze werken is voorzien voor de zomer van 2019.

 

Foto's

  • ©Reporters
  • ©Reporters
  • ©Reporters
  • ©Reporters
  • ©Reporters
  • ©Reporters
  • ©Beliris
  • ©Beliris
  • ©Beliris
  • ©Beliris
  • ©Beliris
  • ©Beliris
  • ©Beliris
  • ©Beliris
  • ©Beliris
  • ©Beliris
  • ©Beliris
  • ©Beliris
  • ©Beliris
  • ©Beliris
  • ©Beliris
  • ©Beliris
  • ©Beliris
  • ©Beliris
  • ©Beliris
  • SUM©SumProject
  • SUM©SumProject
  • SUM©SumProject
  • ©Beliris
  • ©Beliris
  • ©Beliris
  • ©Beliris
  • ©Beliris
  • ©Beliris
  • ©Beliris
  • ©Beliris
  • ©Beliris
  • ©Beliris
  • ©Beliris
  • ©Beliris
  • ©Beliris
  • ©Beliris
  • ©Beliris
  • ©SumProject
View more

Laatste nieuws

In 't kort

In uitvoering

Begin:

Winter 2017

Einde:

Winter 2018

Gemeente(s):

Etterbeek

Type:

Wijkcontract

Bedrag incl. btw:

€3.300.000

Studiebureau(s):

Sum Projects, Greish (place) - MSA, Ney & Partners (parking)

Aannemer:

Krinkels

Veiligheidscoördinator:

Cosep

Location