Deze website maakt gebruik van cookies.
OK

Bouw van het Huis van de Natuur

Op een terrein gelegen in de vrijwaringszone van het geklasseerde bijna-natuurlijk landschap van Scheutbos in Molenbeek, ondernam Beliris de reconversie van een boerderij op basis van een project bedacht door de gemeente. Het bestaande gebouw kreeg een nieuwe bestemming als kinderboerderij waar het hele jaar door educatieve activiteiten kunnen plaatsvinden.

Het project omvatte de renovatie van het hoofdgebouw, de bijgebouwen en het erf, en ook de bouw van een gezinswoning voor de conciërge. Wanneer de boerderij operationeel zal zijn (begin 2019), zal deze ontmoetingsplek groene buurtinitiatieven stimuleren. Door zijn educatieve rol zal het Huis van de Natuur bijdragen tot de ontwikkeling van het Scheutbos, doordat het de pedagogische, sociale en culturele uitwisseling rond onderwerpen in verband met natuur, fauna, flora, ecologie, waterbeheer, energiebeheer enz.

Foto's

  • ©Reporters
  • ©Reporters
  • ©Reporters
  • ©Reporters
  • ©Reporters
  • ©Reporters
  • ©Reporters
  • ©Reporters
  • ©Reporters
  • ©Reporters
  • ©Beliris
  • ©Beliris
  • ©Beliris
  • ©Beliris
  • ©Beliris
  • ©Beliris
  • ©Beliris
  • ©Beliris
  • ©Beliris
  • ©Beliris
  • ©Beliris
  • ©Beliris
  • ©Beliris
  • ©Beliris
  • ©Beliris
  • ©Beliris
  • ©Beliris
  • ©Beliris
  • ©Beliris
  • ©Beliris
  • ©Beliris
  • ©Beliris
  • ©Beliris
  • ©Beliris
  • ©Beliris
  • ©Beliris
  • ©Beliris
  • ©Beliris
  • ©Beliris
  • ©Beliris
  • ©Beliris
  • ©Beliris
  • ©Beliris
  • ©Beliris
  • ©Beliris
  • ©Beliris
  • ©Beliris
  • ©Beliris
  • ©Beliris
  • ©Beliris
  • ©Beliris
  • ©Beliris
  • ©Beliris
  • ©Beliris
  • ©Beliris
  • ©Beliris
  • ©Beliris
  • ©Beliris
  • ©Beliris
  • ©Beliris
  • ©Beliris
  • ©Beliris
  • ©Beliris
  • ©Beliris
  • ©Beliris
  • ©Beliris
  • ©Beliris
  • ©Beliris
  • ©Beliris
  • ©Beliris
  • ©Beliris
  • ©Beliris
  • ©Beliris
  • ©Beliris
  • ©Beliris
  • ©Beliris
  • ©Beliris
  • ©Beliris
  • ©Beliris
  • ©Beliris
  • ©Beliris
  • ©Beliris
  • ©Beliris
  • ©Beliris
  • ©Beliris
  • ©Beliris
  • ©Beliris
  • ©Beliris
  • ©Beliris
  • ©Beliris
  • ©Beliris
  • ©Beliris
  • ©Beliris
  • ©Beliris
  • ©Beliris
  • ©Beliris
  • ©Beliris
  • ©Beliris
  • ©Beliris
  • ©Beliris
  • ©Beliris
  • ©Beliris
  • ©Beliris
  • ©Beliris
  • ©Beliris
  • ©Atelier d'Architecture Alain Richard
  • ©Beliris
View more

Laatste nieuws

  • 31MEI2018

    Inhuldiging van het Huis van de Natuur

    Op donderdag 31/05 werd het Huis van de Natuur ingehuldigd, tot groot plezier van de 60 leerlingen van de naburige scholen die alvast een eerste workshop fruitbomen planten kregen. Ze kijken met ve...

    Lees verder

  • 16AUG2016

    Bouw van het Huis van de Natuur

    Vandaag start Beliris de reconversie van het Huis van de Natuur, gelegen in de vrijwaringszone van het geklasseerde park van Scheutbos in Molenbeek. Het gebouw wordt omgevormd tot een kinderboerder...

    Lees verder

In 't kort

Afgewerkt

Begin:

Zomer 2016

Einde:

Lente 2018

Gemeente(s):

Sint-Jans-Molenbeek

Type:

Cultuur, sport en patrimonium

Bedrag incl. btw:

2.600.000

Studiebureau(s):

Atelier d'Architecture Alain Richard (architecture - architectuur) - Ney & Partners (stabilité - stabiliteit) - Zeugma Engineering (techniques spéciales - speciale technieken)

Aannemer:

Gillion Construct

Location