Deze website maakt gebruik van cookies.
OK

Oude dinosaurussen in een nieuwe zaal

Het Museum voor Natuurwetenschappen beschikt dankzij een financiering van Beliris over een bijkomende expositiezaal

Beliris heeft de renovatie van de Janletvleugel in het Museum voor Natuurwetenschappen gefinancierd. De tussenkomst was gericht op de ruwbouwwerken en interieur afwerking. De Regie der Gebouwen voerde het project uit.

De tentoonstellingsruimte was jarenlang gesloten en strookte niet langer met zijn functie voor wetenschappelijk onderzoek en het museum. De reorganisatie was noodzakelijk om een betere doorstroming in het museum te krijgen en in de onderzoeksruimtes. De verbindingen met andere tentoonstellingsruimtes moesten ook worden opgewaardeerd.

De renovatie werd in in drie fases aangepakt.

1. Renovatie van het onderzoeksinstituut met zijn collecties.
2. Renovatie van de expositieruimte van de Bernissartskeletten (Galerij van de Dinosaurussen).
3. Bouw van een nieuwe circulatieronde om het circuit in het Museum en in de evolutiegalerij te optimaliseren.

Foto's

  • ©Normann Szkop
  • ©Normann Szkop
  • ©Normann Szkop
  • ©Normann Szkop
  • ©Normann Szkop
  • ©Normann Szkop
View more

In 't kort

Afgewerkt

Einde:

Zomer 2009

Gemeente(s):

Brussel

Type:

Cultuur, sport en patrimonium

Bedrag incl. btw:

7.000.000

Studiebureau(s):

Greisch