FR NL
FR NL

5 strategische projecten voltooid in 2022

In 2022 werden opnieuw verschillende doelstellingen van de Beliris-strategie 2020-2025 vertaald in concrete strategische projecten met elk hun eigen werkgroep. De thema’s waren uiteenlopend: onze medewerkers valoriseren, interne instrumenten beter beheersen, de samenwerking met partners verbeteren, ... We zetten 5 projecten in de spotlight.

1. De taakverdeling tussen de secretariaten in kaart brengen om de opportuniteit van een secretariaat voor de werven te bepalen

Door middel van een procesanalyse werd onderzocht of de digitale organisatie van de werven administratieve versterking nodig had en wat de meest efficiënte organisatie van de verschillende secretariaten zou zijn. Zo zou het opsplitsen van taken en verdubbeling zoveel mogelijk worden vermeden.

In 2022 werd een administratief medewerker aangeworven ter versterking en kreeg het juridisch secretariaat nieuwe verantwoordelijkheden: het beheer van kleine uitgaven en de rol als back-up voor vergunningsaanvragen.  

2. Een strategie opstellen om alle Beliris-teams te valoriseren, ook bij  een verandering van functie.

Beliris wil de levenskwaliteit verbeteren, zowel voor de Brusselaars als voor zijn medewerkers. Bovendien presteren gemotiveerde teams beter, dus een goede valorisatiestrategie komt ook de realisatie van onze projecten ten goede. Een medewerker die zich gewaardeerd voelt is minder gevoelig voor burn-out en blijft trouw aan zijn organisatie. Het verbetert ook de efficiëntie en samenhang binnen de teams. Daarom is het belangrijk alle functies te waarderen, of ze nu direct of indirect bij de uitvoering van projecten betrokken zijn.

De bestaande acties zijn in kaart gebracht en werden geëvalueerd via een enquête om de sterke punten en verbeterpunten te achterhalen.

3. Een strategie bepalen om feedback te krijgen van onze partners over hoe zij hun relatie en samenwerking met Beliris ervaren

Sinds enkele jaren voert Beliris een REX (Return on Experience) uit op het einde van elke fase van een project. REX is een interne uitwisseling tussen de leden van het bouwteam, de teamleaders en de directie. 
Om de uitwisseling van ervaringen te verbreden, lijkt het interessant om de REX uit te breiden tot onze externe partners: ontwerpbureaus, aannemers en/of publieke partners. Deze uitwisseling kan de relatie, het bereiken van doelstellingen en de samenwerking ten goede komen.

4. Een richtlijn ontwikkelen voor verslagen over een werf aan onze klanten

Beliris voert projecten uit voor toekomstige gebruikers en/of toekomstige beheerders. Ze dragen gewoonlijk bij aan de financiering van het project en organiseren de ingebruikname van het voltooide project. Het is dus belangrijk dat zij op de hoogte worden gehouden van de evolutie van de plannen, de begrotingen en het programma van de projecten. Om beter verslag uit te brengen over een project werd een richtlijn ontwikkeld, met meer bepaald een methodologie en een template voor de verslaggeving.

5. De interne instrumenten beter beheersen

Templates, processen, richtlijnen, tools en FAQ's: Beliris biedt meer dan 800 interne instrumenten om het dagelijkse werk te beheren. In 2022 werden de instrumenten gestroomlijnd en werden er 6 opleidingen georganiseerd voor al onze medewerkers om hun beheersing, kennis en gebruik van de instrumenten te vergroten.

 

Beliris leren kennen

Deze website gebruikt cookies om uw gebruikservaring te verbeteren.
Ik ga akkoord
Meer info

Contacteer ons
per telefoon

0800 11 299 9u-16u
Bekijk het
multimodale plan
BELIRIS FOD Mobiliteit en Vervoer Vooruitgangstraat 56 1210 Sint-Joost-ten-Node info.beliris@mobilit.fgov.be icone de transport Noordstation - Rogier

Contacteer ons
via mail

fleche décoration

Vraag 1/6

Erreur

Resultaat :

fleche de décoration