FR NL

Openbare ruimtes voor Mediapark

In het kort

Rond de hoofdzetels van de VRT en RTBF aan de Reyerslaan zal een creatieve en bruisende woon- en mediawijk worden ontwikkeld. Beliris zal hiervoor de openbare ruimtes aanleggen. De nieuwe wijk wordt een plaats om te leven, te werken en te ontspannen.

Status van het project

Studie lopende

Betrokken gemeente(n)

Schaarbeek

Domein

Openbare ruimtes

In samenwerking met MSI , Perspective, Leefmilieu Brussel

Er beantwoordt geen document aan uw zoekopdracht.

Een ander document nodig? Contacteer ons

Beschrijving van het project

Concreet gaat het om de ontwikkeling van 8 ha openbare ruimtes: straten en pleinen, de toegangen tot en verbindingen tussen de verschillende gebouwen en woningen, winkels, diensten en recreatieve zones, … Kortom, de creatie van een gloednieuwe stadswijk gericht op de mediasector en met ongeveer 2.000 woningen.

Het project zal weer levenskwaliteit geven aan de buurt, de toegankelijkheid van het gebied verbeteren en een plek opnieuw open stellen die lange tijd afgesloten was. Het borduurt voort op de natuur die al aanwezig is. Er zullen verschillende sferen gecreëerd worden: grootstedelijk aan de Reyerslaan, een lokaal centrum aan de Georginlaan, met een ruimte waar ook evenementen kunnen doorgaan.

Het Brussels Planningsbureau Perspective.brussels ontwikkelt het Richtplan van Aanleg voor het Mediapark. Meer informatie over de creatie van de nieuwe media-gebouwen, woningen, handelszaken en het park van deze wijk op mediapark.brussels.

Deel het project

Evolutie van het project

Programma

Programma

In deze fase stelt Beliris in overleg met de projectpartners, eigenaars en beheerders, een behoeftenprogramma op en controleert de technische en budgettaire haalbaarheid van het project.

Studieopdracht

Studieopdracht

Tijdens deze fase publiceert Beliris de overheidsopdracht voor de studies en duidt het ontwerpteam aan die de studies zal uitvoeren die nodig zijn om een project van kwaliteit te realiseren.

Studies

Studies

Tijdens deze fase voert het ontwerpteam, in overleg met Beliris, de voorbereidende studies uit, en ontwerpt een voorontwerp, dat door alle partners moet worden gevalideerd.

Vergunning

Vergunning

Tijdens deze fase stelt het ontwerpteam de dossiers op voor de stedenbouwkundige en/of milieuvergunningen. Beliris dient deze in bij het Brussels Gewest, die deze onderzoekt en de vergunning toekent.

Opdracht van werken

Opdracht van werken

Tijdens deze fase publiceert het projectteam de overheidsopdracht voor werken en duidt de aannemer aan die ze zal uitvoeren.

Werken

Werken

Tijdens deze fase wordt het project dat goedgekeurd werd door de partners uitgevoerd door de aannemer onder toezicht van Beliris en het ontwerpteam die de werken dagelijks opvolgen

Oplevering

Oplevering

Tijdens deze fase keurt de bouwheer het einde van de werken goed, met of zonder opmerkingen. De aannemer voert de laatste werken uit en het project wordt overgedragen aan zijn beheerders en eigenaars. Beliris sluit het dossier af met de definitieve afrekening.

Blijf op de hoogte

BELIRIS FOD Mobiliteit en Vervoer Vooruitgangstraat 56 1210 Sint-Joost-ten-Node

Schrijf je in
op onze nieuwsbrief

fleche de décoration
Deze website gebruikt cookies om uw gebruikservaring te verbeteren.
Ik ga akkoord
Meer info

Contacteer ons
per telefoon

0800 11 299 9u-16u
Bekijk het
multimodale plan
BELIRIS FOD Mobiliteit en Vervoer Vooruitgangstraat 56 1210 Sint-Joost-ten-Node icone de transport Noordstation - Rogier

Contacteer ons
via mail

fleche décoration

Vraag 1/6

Erreur

Resultaat :

fleche de décoration