Deze website maakt gebruik van cookies. Bedankt om de analytische cookies (Google Analytics) te accepteren.
OK

Een nieuwe tunnel voor De Munt

Om het werk achter de schermen te vergemakkelijken, bouwt Beliris een tunnel tussen de schouwburg en diens ateliers.

Doel: de decors rechtstreeks tot op het podium kunnen brengen en een snelle en discrete weg voor de artiesten en het personeel van de schouwburg.

Wat moet er gebeuren?

  1. Een tunnel graven onder de Leopoldstraat die de ateliers verbindt met de schouwburg. 
  2. De technische leidingen (verwarming, ventilatie, elektriciteit, data, ...) tussen de twee gebouwen herstellen en uitbreiden.
  3. Het wegdek in zijn oorspronkelijke staat herstellen.

De werken zullen een kleine zes maand duren. Ze zullen geen impact hebben op de werking van het theater. De Leopoldstraat straat wordt niet onderbroken voor het verkeer en de ingang van de parking van het aangrenzend hotel blijft gewaarborgd. 

In 2014, tijdens de renovatie van de ateliers en de administratie, werd er al een gang gecreëerd van de decorlift tot waar de nieuwe tunnel zal starten. Eens de tunnel af, zal er ook een kostuumreserve worden gebouwd op het dak van de ateliers, een uitbreiding van de opslagruimte voor de kostuums van De Munt.

Foto's

  • ©Beliris
  • ©Beliris
  • ©Beliris
  • ©Reporters
  • ©Reporters
  • ©Reporters
  • ©Reporters
  • Reporters©Reporters
  • ©Beliris
  • ©Beliris
View more

Laatste nieuws

Documenten

In 't kort

In uitvoering

Begin:

Herfst 2018

Einde:

Lente 2019

Gemeente(s):

Stad Brussel

Bedrag incl. btw:

1.600.000

Studiebureau(s):

A.2R.C - Origin

Aannemer:

PPR-Vibed NV

Location