Deze website maakt gebruik van cookies. Bedankt om de analytische cookies (Google Analytics) te accepteren.
OK

St Antonius: bouw van sociale woningen en van een kinderdagverblijf

Op een boogscheut van het park van Vorst, zal Beliris een passief gebouw oprichten met sociale woningen, een kinderdagverblijf en een ondergrondse parking, ter vervanging van de bestaande parking.

Gelegen aan de de Fierlantstraat 69-93 is de huidige parking een braakliggend terrein temidden van de gebouwen in deze wijk. In het raam van het wijkcontract Sint-Antonius, zal dit terrein worden ingenomen door een gebouw met 16 sociale woningen met 1 tot 3 kamers, een kinderdagverblijf voor 36 kinderen en een ondergrondse parking met 23 staanplaatsen. Een woning en 2 staanplaatsen zijn voorbehouden voor personen met beperkte mobiliteit.

Het kinderdagverblijf en de appartementen op het gelijkvloers zullen het genot van kleine tuintjes hebben. De overige zullen beschikken over terrassen vooraan en achteraan. Op de openbare weg voor het kinderdagverblijf komen er fietsenstallingen en een “kiss&ride”-zone. De appartementen zullen ook beschikken over een lokaal voor 18 fietsen en kinderwagens.

Deze nieuwe gebouwen zullen volledig passief zijn. Bovenop een performante isolatie zullen de appartementen ook zijn uitgerust met een individueel ventilatiesysteem. Het kinderdagverblijf zal op zijn beurt kunnen beschikken over een ventilatiegroep voor al zijn lokalen. De 2 gebouwen zullen beschikken over een gemeenschappelijk verwarmingssysteem, groendaken en zonnepanelen op het dak.

Foto's

  • ©Beliris
  • ©Beliris
  • ©Beliris
View more

In 't kort

Studie lopende

Gemeente(s):

Vorst

Type:

Sociale woningen

Studiebureau(s):

R²D²

Location