Deze website maakt gebruik van cookies. Bedankt om de analytische cookies (Google Analytics) te accepteren.
OK

Bouw van voetgangersbrug Picard

Het project van de Picardbrug bestaat uit de constructie van een nieuwe brug over het Kanaal Brussel-Schelde in het verlengde van de Simon Bolivarlaan richting de Picardstraat.

Ter hoogte van Tour & Taxis zal er een nieuwe voetgangersbrug gebouwd worden in het verlengde van de Picardstraat. Deze brug zal de Havenlaan verbinden met de Willebroekkaai en is uitsluitend toegankelijk voor voetgangers, fietsers en openbaar vervoer. Dit project is erg belangrijk voor de verdere ontwikkeling van de site Tour & Taxis en de recreatieve zone van de Haven van Brussel. Er werd zowel aandacht besteed aan het comfort en de veiligheid van de actieve weggebruikers, als aan het openbaar vervoer.

De brug zal van het type "Bow String" zijn en wordt, met het oog op de veiligheid van de gebruikers, opgesplitst in twee delen: een 6 meter brede fiets- en voetgangerszone, volledig afgescheiden van de rijweg voor het openbaar vervoer.  De lengte van de brug zal 60 meter zijn.

Dankzij de brug zullen actieve weggebruikers de kanaalzone makkelijker kunnen bereiken. Hij zorgt voor een directe verbinding tussen het Noordstation en de site van Tour & Taxis, waardoor de verschillende havenbedrijven beter bereikbaar worden.

Foto's

  • Passerelle Picard©Greish
  • Passerelle Picard©Greish
  • Passerelle Picard©Greish
  • Passerelle Picard©Greish
View more

Laatste nieuws

In 't kort

Studie lopende

Gemeente(s):

Stad Brussel
Sint-Jans-Molenbeek

Type:

Mobiliteit

Studiebureau(s):

Greisch

Location