Deze website maakt gebruik van cookies. Bedankt om de analytische cookies (Google Analytics) te accepteren.
OK

Renovatie van een woontoren van het Peterbospark

De Peterboswijk ligt ten noorden van de gemeente Anderlecht en is een van de grootste sociale wooncomplexen van het Brusselse Gewest.

Beliris zal de renovatie van gebouw nummer 9 aanpakken: 80 appartementen verdeeld over 10 verdiepingen. Aangezien het gebouw niet meer aan de huidige veiligheids- en comfortnormen beantwoordt, zal het baat hebben bij een grondige renovatie van zijn buitenschil en de sanering van alle wooneenheden en de vier handelspanden op het gelijkvloers.

Deze renovatie zal de levenskwaliteit van de bewoners verbeteren dankzij de isolatie van de buitenschil van het gebouw, de renovatie en vergroting van de wooneenheden, de verbetering van de akoestische en energieprestaties en de vernieuwing van de sanitaire, verwarmings- en elektriciteitsinstallaties, ... Elk appartement zal op innovatieve wijze worden uitgebreid met een wintertuin en een nieuw balkon.

Opmerkelijk is dat het gebouw gedurende de volledige duur van de werken bewoond zal blijven. Een voordeel voor de huisvestingsmaatschappij die tijdens de duur van de werken geen huurgelden moet derven, en voor de bewoners die niet hoeven te verhuizen. Dankzij een strikte fasering en de bouw van de uitbreidingen zal de door de werken veroorzaakte geluidsoverlast maximaal worden beperkt.

Foto's

  • 51N4E©51N4E
  • 51N4E©51N4E
  • 51N4E©51N4E
  • 51N4E©51N4E
  • 51N4E©51N4E
View more

In 't kort

Studie lopende

Gemeente(s):

Anderlecht

Type:

Sociale woningen

Location