Deze website maakt gebruik van cookies. Bedankt om de analytische cookies (Google Analytics) te accepteren.
OK

Reconversie van een oude drukkerij in een socio-culturele pool

In het kader van het duurzame wijkcontract "Passer" en in samenwerking met de gemeente Anderlecht, zal de site van de oude drukkerij Desmedt worden heringericht in een pool voor socio-culturele activiteiten en een park van ongeveer 1000 mē.

De site, gelegen aan de Liverpoolstraat 66-70, bestaat uit drie hoofdgebouwen: een woonhuis, een kantoorgebouw en een industriële hal. 

De oude kantoren en de opslaghal van de drukkerij zullen worden omgebouwd tot +/- 1200 m² voor het onthaal van artistieke activiteiten (muziek, dans, wijkcinema ...), didactische activiteiten (leszalen, studiezalen, keuken), een cafetaria en werkplaatsen voor het gemeentepersoneel en voor de verenigingen.

Het bestaande woonhuis zal sober worden gerenoveerd en omgevormd tot twee appartementen: een woning met 3 kamers op de eerste verdieping en een duplex met 4 kamers op de tweede verdieping. 

De bijgebouwen tussen de drie gebouwen zullen plaats maken voor het nieuwe park “Kleine Zenne” dat een dichte en gediversifieerde beplanting zal bieden in een wijk die nood heeft aan meer groen. Het park zal zich op termijn uitstrekken tussen de Ninoofsepoort en de Slachthuizen van Anderlecht.

Foto's

  • ©V+
  • ©V+
  • ©V+
  • ©V+
  • ©V+
  • ©V+
View more

In 't kort

Studie lopende

Gemeente(s):

Anderlecht

Type:

Wijkcontract

Studiebureau(s):

V+

Location