Deze website maakt gebruik van cookies.
OK

Een nieuw park aan de Ninoofsepoort

Op een verlaten terrein tussen de Ninoofsesteenweg en de Industriekaai ziet een nieuwe park het licht.

De Brusselse regering keurde begin februari 2017 het ontwerp voor de inrichting van het park aan de Ninoofsepoort goed. Het ontwerp komt er na drie inspraakmomenten voor buurtbewoners. In juni 2017 werd een aangepaste bouwvergunning ingediend, zodat het park tijdens de lopende werken aan de Ninoofsepoort aangelegd kan worden. 

Het park zal een open en vrije ruimte zijn: ‘een groene long’ die het rijtje regionale parken rond het centrum van Brussel compleet maakt en een ontmoetingsplek voor de omliggende wijken. Er komt ook een ontmoetingsruimte, waar activiteiten en workshops kunnen plaatsvinden.

Door te spelen met het reliëf zullen er plaatsen in het park zijn die iets meer afgescheiden zijn van de rest van het park en rust brengen. De topografie is zodanig vormgegeven dat er steeds doorzichten ontstaan naar de omgeving, wat de veiligheid en sociale controle ten goede komt. De aanwezigheid van water in de laagste zone van het park refereert naar de vroegere aanwezigheid van de sluis en houdt de historiek van de site in ere. Deze vochtige zone in het park wordt een tuin met specifieke vegetatie.